Afbeelding
Hans Colijn

Energieke Chi Coltrane komt met haar hits, ballads en rocksongs naar Hedon

· leestijd 1 minuut Cultuur

(door Erik-Jan Berends)

?Mijn publiek zal allerminst worden teleurgesteld.? Zelfverzekerd kondigt zangeres Chi Coltrane (65) haar Nederlandse tour aan, waaronder een optreden bij Poppodium Hedon in Zwolle. De songs die haar in de jaren zeventig zo bekend maakten, ?Go Like Elijah' en ?You Were My Friend', zullen te horen zijn, maar daar blijft het volgens de energieke zangeres zeker niet bij.

?Ik zing in Zwolle ook geweldige ballads en rocksongs van de albums die ik daarna heb gemaakt?, vertelt Coltrane, die echter had gehoopt haar nieuwe album te kunnen presenteren, haar eerste studioalbum sinds 1987. Dat laat echter nog een paar maanden op zich wachten; die release is waarschijnlijk in november. ?Terug van een tour kreeg ik bericht van een belastingcontrole. Toen kwam ik voor de vraag te staan of ik eerst mijn album zou afronden of vijftien jaar de gevangenis in zou gaan?, vertelt ze lachend. Na het wijze besluit eerst de belastinginspecteur tevreden te stellen, besloot Coltrane snel een single op te nemen. De platenmaatschappij weigerde echter die al uit te brengen. Enigszins teleurgesteld vervolgt ze: ?Die wilde alleen een heel album. Dat betekent dat ik pas, als ik terug ben van de komende Nederlandse tour, het album kan gaan afronden.? Om vervolgens weer om te slaan in groot enthousiasme. ?Maar dit wordt denk ik wel het beste album dat ik ooit heb gemaakt. Ieder nummer heeft de kwaliteit van een single. De muziek is uiteraard eigentijds, maar fans zullen mijn stijl erin wel herkennen. Het album zal een groot publiek aanspreken.?

De nummers heeft Coltrane allemaal zelf geschreven. Allemaal songs die ze vooral ook zelf erg mooi vindt. ?Het publiek kan een boodschap in de nummers ontdekken. Maar de songs zijn gewoon heel erg puur. Prima ook, voor wie er gewoon van wil genieten.? Coltrane houdt van Europa. ?Europa vormt immers de basis van Amerika. Het zijn de Europeanen die Amerika hebben gevormd. De mensen zijn betrokken en hebben goede manieren. Het is voor mij een perfect en heel trouw publiek. Ja, ik zie er erg uit naar mijn tour.?

De Amerikaanse zangeres geeft negen concerten in ons land. Ze begint op 11 oktober haar Nederlandse tour in Winschoten en eindigt op 28 oktober met een show in Arnhem. Het concert van Chi Coltrane op woensdag 15 oktober bij Hedon begint om 21.00 uur; de zaal gaat open om 20.00 uur. Kaarten à 25,50 euro zijn verkrijgbaar via de website www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle.

Afbeelding