Afbeelding
Foto: Eigen foto

Vrouwenkamerkoor Hera komt met filmisch concertprogramma

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Vrouwenkamerkoor Hera, onder leiding van Raghna Wissink, presenteert tijdens de IJsselbiënnale 2021 een vloeiende muziekproductie waarin koormuziek en filmbeelden de dialoog aangaan. Het onderwerp is ‘Stroom’, dat zowel staat voor water, energie én transitie. 

Transitie wordt uitgelegd als duurzaamheid, vergankelijkheid én tijd. Thematieken die aansluiten bij wereldwijd actuele vraagstukken, bij de IJsselbiënnale en bij de partners van het koor: het IJsselFilmFestival en het Zwolse bedrijf Hanzestrohm. “Stroom is water en energie, stroom veroorzaakt verplaatsing en verbinding. Stroom is in beweging, in transitie. De stroom kan lieflijk kabbelen of hevig golven en toont de vergankelijkheid door het ‘verstromen’ van de tijd”, legt het koor uit.

Mystiek

“De productie beweegt zich van concreet werk over natuur en water naar de mystiek en gevaren rondom het water, via verschuivingen in landschap en tijd naar vergankelijkheid en dan terug, of juist vooruit… naar daar waar de nieuwe wind waait.” Centraal in het programma staan het videokunstwerk Earthfall van Simone Hooymans en de wereldpremière Isidora van de Zwolse componist Ivo van Emmerik dat voor Hera werd geschreven. De zangeressen bezingen de stroom in intieme, romantische, verleidelijke maar ook meer ruimtelijke en abstracte koormuziek. In de verschillende werken kunnen de toehoorders telkens de golvende beweging van de stroom herkennen.

Data

De drie concerten in het nieuwe pand van Hanzestrohm (voorheen de Hemmink groep) zijn op vrijdag 3 september om 20.30 uur en zaterdag 4 september om 14.30 én om 16.30 uur. Ga voor het reserveren van kaarten naar de website www.kamerkoorhera.nl of mail naar info@kamerkoorhera.nl. Het koor werkt met reservering, vaste plaatsen en anderhalve meter afstand. Meer informatie over data en kaarten voor de voorstellingen tijdens het IJsselFilmFestival is te vinden via www.IJsselFilm.nl.