Afbeelding

Succesvolle zomercursus “Plezier op school” voor aanstaande brugklassers

Ingezonden Ingezonden

Wat een gekke tijd is dit voor iedereen, ook voor je kind in groep 8. Door de coronacrisis thuisschool en je klas niet of half zien, gaat de musical of kamp wel door? Veel vragen en onzekerheden. Mogelijk maakt jouw kind zich zorgen. Dit is een ander afscheid dan gedacht. En dan staat de overstap naar het voortgezet onderwijs voor de deur. Dat is leuk, maar ook spannend. Voor sommige kinderen is die stap misschien NU wel extra spannend. De draad weer oppakken, het sociale verkeer weer aangaan terwijl je (erg) verlegen bent, je steeds zorgen maakt, moeilijk vriendjes maakt, gepest werd of het moeilijk vindt om jezelf altijd te beheersen, dat is pittig en kan maken dat je (stilletjes) als een berg op ziet de overstap. De zomercursus Plezier op school helpt jouw kind om een zelfverzekerde start te maken op de nieuwe school. De cursus is een groot succes mede door inzet van stichting Hulphond.

Plezier op school is voor alle groep-8-leerlingen die naar de brugklas gaan. Je kind gaat naar een nieuwe school en dat betekent ook: een nieuwe start. Dit is een goed moment om te leren hoe bijvoorbeeld makkelijker contact te maken, grenzen aan te geven en beter voor jezelf op te komen. Zo kan je kind met fris vertrouwen beginnen aan het nieuwe schooljaar.

Praktische informatie

Zelfverzekerd starten op de nieuwe school. Daar gaat je kind samen met andere kinderen aan werken bij Plezier op school. Je kind leert allerlei sociale vaardigheden of frist die op. Tijdens de training leert je kind hoe je nieuwe contacten kan leggen en behouden, hoe je het best kan reageren als iemand vervelend tegen je doet, jezelf beheersen als je boos bent en hoe je voor jezelf op kan komen. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met anderen wordt door deze cursus verkleind. De gratis training wordt gegeven voor de aanstaande brugklassers van de gemeente Zwolle in de laatste week van de zomervakantie. De training bestaat uit twee dagen (17 en 18 augustus) van 9.00 tot 16.30 uur. Plezier op school wordt wederom gegeven door het Sociaal Wijkteam en Impluz.   

Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie of aanmelden: https://www.impluz.nl/cursussen/plezier-op-school-voor-leerlingen-die-naar-de-brugklas-gaan

Of bel 0570 604900  

Aanmelden kan tot en met 9 juli 2021.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden