Afbeelding

Start groot onderhoud Dierenweide Zoddepark in IJsselmuiden

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Dierenweide Zoddepark is een veelzijdige dagbestedingslocatie in het centrum van IJsselmuiden. Hier kunnen mensen met een (lichte tot matige) verstandelijke beperking onder begeleiding werken. Per dag werken er zo’n 10 a 15 cliënten. Er zijn verschillende dieren die elke dag verzorging nodig hebben. Verder is er een kleine moestuin waar groenten, bloemen en planten worden gekweekt. Met het groot onderhoud van Dierenweide Zoddepark willen we deze plek omvormen naar een ontmoetingsplek waar levend erfgoed en educatie in een oud-Hollands thema centraal staan. De werkzaamheden die hiermee gepaard gaan leveren zes nieuwe werkplekken op voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In december 2021 willen we starten we met het groot onderhoud.

Wat willen we bereiken met het groot onderhoud?
Het wordt een plek waar buurtbewoners verse (vergeten) groenten en streekgebonden fruit kunnen kopen, waar kinderen leren over zeldzame landbouwhuisdierrassen van Nederlandse oorsprong en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt prettig en zinvol werk hebben.
Het team is enorm gemotiveerd om deze omslag te maken. Er is een goede samenwerking met Stichting Zeldzame Huisdieren (SZH).

Voor de gemeenschap
We willen de dierenweide nieuwe stijl niet voor onszelf houden, maar deze bijzondere plek met levend erfgoed, vergeten groente en boomgaard vol fruitbomen delen met jong en oud. Om ervan te leren, te genieten en lekker te ontspannen. We zoeken meer verbinding in de buurt en hebben overleg met scholen, kinderdagverblijven en ouderenorganisatie Ijsselheem. Ook samenwerking met andere Philadelphia-locaties in de buurt is belangrijk. Zo wordt er in de nieuwe moestuin munt gekweekt voor theehuis Zalk en gaan de gekweekte appels en aardbeien in de zelfgemaakte taarten en jam van PhilaBelt in IJsselmuiden.

Om de dierenweide goed toegankelijk te maken voor iedereen is worden er rolstoeltoegankelijke paden en moestuinbakken aangelegd, zodat bewoners van de vele zorgcentra in Ijsselmuiden en Kampen zonder problemen het Zoddepark kunnen bezoeken. Op dit moment is er al een aantal vrijwilligers werkzaam op de dierenweide, maar met de dierenweide nieuwe stijl hebben we plek voor meer vrijwilligers.

Doneren
Stichting Vrienden van Philadelphia zet zich in voor dit mooie Zoddepark. Zij hebben hiervoor al diverse donaties ontvangen. Wilt u ons ook helpen? Ga dan naar www.vriendenvanphiladelphia.nl.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Zoddepark nieuwe stijl? Of heeft u een paar uurtjes over om ons te helpen? Neem dan contact op met het Zoddepark 06-15224565.

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden