Hey Moocher, vlnr: Joop de Haan, Rob Bults, John Beumer, Simone Colicchia en Jeroen van Halem
Hey Moocher, vlnr: Joop de Haan, Rob Bults, John Beumer, Simone Colicchia en Jeroen van Halem Foto: Jelle Beumer

Zondagmiddag 10 september Hey Moocher & Cat Fever Band op Muziek aan het Plein in Assendorp

· leestijd 1 minuut Nieuws Ingezonden

Een hele middag blues op het gezelligste plein van Zwolle!
Muziek aan het Plein biedt zondagmiddag 10 september optredens van maar liefst twee bluesbands. Om 14.00 uur start de Zwolse formatie Hey Moocher met een set ‘uptempo swing en zwaar hangen in de twelve-bar-blues’. Daarna speelt Cat Fever Band bluescovers en eigen werk uit ‘The Törf District Delta’.

Vintage blues van Hey Moocher

Hey Moocher brengt je terug naar een café in de jaren dertig van de vorige eeuw. Er werd gerookt en gedronken. Mannen in pak, pet op en puntschoenen. Dames aan de bar die nergens voor betaalden. Vanaf het podium klonk onversleten blues, een beetje jazzy, “The Story of Minnie The Moocher”.

Roken en drinken klinkt als? Inderdaad. Een rauwe stem. Van leadzanger en gitarist Rob Bults. Daarnaast John Beumer, hyping frontzanger nummer twee, mét een koffertje fijne bluesharps. Simone Colicchia blaast met haar accordeon de Balkan in de blues. Samen met de bluesharp de ‘horn section’ van Hey Moocher. Drummer Joop de Haan tikt met perfecte eenvoud en shuffelt een solide basis onder de groove. En ten slotte Jeroen van Halem, hij plukt en slapt met zijn ronkende contrabas de laagste frequenties.

De vijf Zwolse muzikanten van Hey Moocher brengen op hun eigen vuige wijze repertoire van Little Walter, Elmore James, Sonny Terry, Cab Calloway, Jack Dupree en Muddy Waters.


Cat Fever Band

Mannen die elkaar kennen uit hun jeugd in de omgeving van Stadskanaal en uit het regionale muziekcircuit van die tijd. Die daarna hun eigen (muzikale) weg gingen om, na 30 jaar of zelfs langer, elkaar opnieuw te vinden in Cat Fever Band. Mannen ook die hun Veenkoloniale afkomst trots uitdragen. De bandleden voelen zich verbonden met de regio, liefkozend omgedoopt in The To¨rf District Delta.

Cat Fever Band bestaat uit doorgewinterde muzikanten. De backbone van de band, bestaand uit bassist Michiel Boerman en drummer Joop de Haan, legt de basis voor de specifieke groove van Cat Fever Band. Veel ruimte in de nummers wordt gereserveerd voor prachtig solowerk van Rolf Smook op tenorsax, Harry Geerdink op lead gitaar, leadzanger John Klad op de bluesharp en Klaas de Haan op zijn geliefde Hammond.

Inspiratie halen zij uit werk van Taj Mahal, Freddy King, The Allman Brothers, Joe Cocker en de Tedeschi Trucks Band; artiesten die de blues graag voorzien van een lekker vleugje soul, rock en funk. Ook eigen nummers hebben een mooie plek gekregen in de set list.

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen 18 uur geleden
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen gisteren
Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 17 mei, 13:13
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30