Berend Jan Grotenhuis
Berend Jan Grotenhuis Foto: Lia Grotenhuis

Mineralen en zwerfstenen uit Zweden

· leestijd 1 minuut Nieuws Ingezonden

Op vrijdagavond 15 september 2023 houdt Berend Jan Grotenhuis een lezing over mineralen en zwerfstenen uit Zweden.

Berend Jan Grotenhuis is niet zomaar iemand. Hij kreeg in 2015 de P. van der Lijn onderscheiding voor zijn jarenlange onvermoeibare inzet om de kennis betreffende de geologie van Nederland te verbreiden onder amateurs door het organiseren van cursussen, het houden van lezingen en het organiseren en leiden van geologische excursies.

Berend neemt u vrijdagavond mee naar Zweden. Hij vertelt over de vindplaatsen van mineralen en stenen in Zweden. Hij weet er veel van. Berend Jan komt al vanaf 1975 in Zweden. Hij is ook lid van een Zweedse geologische vereniging, waardoor hij meer weet dan de gewone hobbyist.

Berend Jan toont mooie dia’s van mineralen, zwerfstenen en geologisch interessante plaatsen van   Zweden. Dus als u overweegt om een keer naar Zweden te gaan en u hebt interesse in mooie stenen kom dan. Weet u van harte welkom. Välkommen!

De aanvang van de lezing is om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 18:30 uur.

Tussen 18:30 en 19:30 uur is er het Stenenspreekuur. U kunt uw vakantievondsten, uw onbekende stenen, fossielen en mineralen laten determineren (naam geven). Er zijn een aantal amateur geologen aanwezig die samen met u op zoek gaan naar de juiste naam van de steen, het fossiel of mineraal. Misschien hebt u een bijzondere foto gemaakt van een berg of een breuk in een bergwand en wilt u daar een verklaring voor hebben. Neem mee. De koffie staat klaar. Om 18:30 uur is de toegang gratis.

Plaats: De Nooterhof Goertjesweg 3, 8013 PA Zwolle (door het hek direct links naar de vergaderunits)

Toegang voor leden NGV Zwolle gratis. Geen lid? Hiervoor vragen wij u een bijdrage van 5 euro (inclusief koffie en thee).

Vragen? Wilt u de nieuwsbrief van NGV Zwolle ontvangen? Dan graag mailtje naar arnold.kip@wxs.nl

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18