Zorgboerderij en Landwinkel de Huppe
Zorgboerderij en Landwinkel de Huppe Foto: De Huppe

Avond over ‘’ verwachtingsvol huppelend volgen ‘’ in de Huppe

· leestijd 1 minuut Nieuws Ingezonden

Zwolle, IJssel-Vecht gebied, 30 april 2024 

Op dinsdag 7 mei organiseert het Ontmoetingshuis Moderne Devotie een avond over volgen in de Huppe, Kleine Veerweg 9 in Zwolle.

Iedereen kent dat beeld wel, een kind huppelt achter, en/of voor, een ouder aan, de ouder draagt een grote surprise, en ze zijn op weg naar school. Verwachtingsvol samen op weg. 

Volgen doen we allemaal, iedere dag opnieuw, vooral op sociale media. Er wordt wat af geliket. We volgen meningen, beelden, mensen, godsdiensten, politieke partijen, tegenstanders, medestanders, bekende Nederlanders, enz. 

De Joods-Christelijke traditie, bepalend voor onze cultuur, in Zwolle, maar eigenlijk in heel Europa, is ooit begonnen met de woorden ‘’ Volg mij “, uitgesproken door Jezus naar jonge vissers in zijn tijd. Waarschijnlijk gingen de discipelen niet huppelend achter Jezus aan. Wij als volwassenen schamen ons daar wat voor, alleen bij de sporttraining wagen wij ons wel aan wat gehuppel om de spieren los te krijgen.

Deze avond begint om 18.00 uur met een gezamenlijke maaltijd, passend bij verbinding, ontmoeting, en gemeenschap. Daar is Zorgboerderij de Huppe ook in en mee verankerd. Na de maaltijd is er een keuzeprogramma nl. ; Een wandeling o.l.v. Hans Tissink, of in gesprek gaan met elkaar, en met Mink de Vries, na zijn presentatie over ‘’ Volgen in deze tijd vanuit de Joods-Christelijke traditie ‘’. De avond wordt rond 21.00 uur afgesloten. U kunt u aanmelden op de site van ; https://ontmoetingshuismodernedevotie.nl/, graag voor 6 mei, 

Kosten ; 10 euro, incl. warme maaltijd, koffie/thee, en een drankje. Welkom !