Afbeelding

Dieze West zet opmars zonder Verheijen voort

· leestijd 3 minuten Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Dieze West won zondag met 4-1 van Dalen na een week waarin hoofdtrainer Jan Verheijen vanwege een vertrouwensbreuk plotseling zijn vertrek aankondigde.

 

De manier waarop trainer Verheijen kort voor de winterstop omging met de gebrekkige discipline bij een ?aantal jongens? was in de ogen van het bestuur van Dieze West niet de juiste. Het is volgens de opgestapte trainer de reden dat de club na dit seizoen niet met hem doorwilde. Verheijen had op zijn beurt geen trek meer om het seizoen dan nog wel af te maken en zat zodoende zondag al niet meer op de bank.
Met assistent-trainers Rieks Bosman en Michel Stijf als tijdelijke vervangers zette Dieze West de opmars richting hoofdklasse onverstoorbaar door. Onder leiding van aanvoerder Tom IJzerman boekte Dieze West de elfde overwinning in vijftien competitiewedstrijden. Wahid Shimeri, Dani Lohmann en Nejim El Atiaoui (twee) tekenden voor de treffers. El Atiaoui miste bij een 2-0 stand een strafschop, maar maakte even later wel de 3-0. Zes minuten voor tijd schoot El Atiaoui zijn ploeg naar de 4-1. Dieze West staat fier bovenaan in de eerste klasse F Noord, met een voorsprong van vier (verlies)punten op naaste belagers Hoogeveen en SVBO, en is ook nog actief in de oostelijke districtsbeker, waarin het bij de laatste zestien speelt tegen Sparta Nijkerk.

Nee, aan de prestaties lag het niet. Die waren onder Verheijen, net als onder zijn voorgangers overigens, prima. Voor de winterstop kwamen echter de eerste scheuren in de relatie tussen de ambitieuze, snel opgeklommen club en de man die een rijke loopbaan als speler (o.a. Feyenoord, FC Zwolle) en trainer (o.a. Babberich, ZAC, Hoogeveen, het Iraanse Steel Azin) achter de rug heeft. Verheijen sprak naar eigen zeggen een aantal spelers individueel aan op een stukje discipline buiten het veld. ?Afspraken over afzeggen trainingen, op tijd afbellen. Dat soort dingen. Afspraken zijn afspraken. Naar mij hebben ze oprecht excuses gemaakt en dat heb ik geaccepteerd. Dat was daarmee in mijn optiek klaar. Dat was ook door de rest van de spelersgroep geaccepteerd.? In een evaluatiegesprek kreeg Verheijen later van secretaris Hinneman Slof te horen dat de club dit niet genoeg vond en dat er geen vertrouwen was om de samenwerking na dit seizoen voort te zetten. ?Dan stop ik ermee. Als men geen vertrouwen meer in mij heeft, dan houdt het op. Er is nog wel een gesprek geweest waar ook Tom IJzerman bij was. Die zei ook: ?we willen niet dat Jan stopt'. Maar het kwaad was toen al geschied. Ik was super teleurgesteld. Kijk, het doel was voor het seizoen om in de eerste klasse te blijven. We doen het wonderbaarlijk goed. Toen ik ermee geconfronteerd werd dat ze niet met mij verder wilden omdat er geen vertrouwen meer was, zakte de grond onder m'n voeten vandaan bij wijze van spreken.? Verheijen heeft vrijdagavond afscheid genomen van de spelersgroep. ?Ik heb ze allemaal een hand gegeven en succes gewenst. Ik heb met opgeheven hoofd afscheid genomen.?
Slof wil niet ingaan op details over het vertrek van Verheijen. ?Ik vind dat niet nodig. Verder niks ten nadele van de mens Jan, maar wij wilden niet verlengen en Jan wilde dat wel. Het vertrouwen voor dit seizoen was er nog wel. We hebben er alles aan gedaan om hem nog te behouden, maar de teleurstelling voor hem was zo groot. Het is zijn eigen keuze. Veel jongens reageerden ook verbaasd. Dit is niet het afscheid dat we voor Jan gewenst hadden.?

Voor de club betekent het plotselinge vertrek van Verheijen dat het nu snel op zoek moet naar een vervanger voor de rest van dit seizoen en voor volgend seizoen. ?We hebben de wens bij de KNVB neergelegd dat Rieks en Michel het voorlopig doen. Wij hebben van de KNVB zes weken de tijd om een trainer te vinden.? Slof heeft naar eigen zeggen al veel reacties gehad van trainers. ?We hebben de komende weken gesprekken met eventuele kandidaten.? Dieze West is op zoek naar een trainer die wat meer boven de groep staat en niet ertussen, zoals Verheijen.

Boudesteijn
De vorige trainer van Dieze West, Marcel Boudesteijn, heeft na een mislukt avontuur bij d'Olde Veste'54 in Steenwijk onderdak gevonden bij Nunspeet. Bij de ex-hoofdklasser, nu uitkomend in 1D, is hij interim-trainer na het vertrek van Jan van den Berg, die de club niet meer kon combineren met zijn werk.

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54