Afbeelding
Helmich Lubberts

PEC Zwolle en HHC initiëren Regio Zwolle Cup

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE ? In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt PEC Zwolle met de drie beste amateurvoetbalploegen uit de regio een toernooi in het IJsseldelta Stadion. De komende tegenstander in de KNVB Beker, HHC Hardenberg, is in ieder geval één van de tegenstanders.

Dit maakten PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser en HHC-voorzitter Bert Beun bekend op een persconferentie in het stadion van PEC. Het is de bedoeling dat de drie hoogst spelende amateurvoetbalclubs uit de regio met PEC Zwolle gaan strijden om de Regio Zwolle Cup. Dit zou dan gaan om de twee regionale topklassers HHC en SC Genemuiden plus de beste regionale club uit de Hoofdklasse C. ?Dit sluit fantastisch aan bij onze doelstellingen om de regio aan ons te binden?, sprak Visser. ?We zullen het in het eerste jaar beperken tot vier ploegen.?

De voorzitters van beide verenigingen, goed bevriend maar geen partners, lieten hun licht schijnen op de naderende ontmoeting in de derde ronde van het bekertoernooi. Op 29 oktober ontvangt PEC HHC in het IJsseldelta Stadion. ?We zullen HHC uitermate serieus nemen?, zegt Visser met een knipoog naar de oefenwedstrijd die PEC deze week verloor van Jupiler League-club Volendam. ?Bovenal willen we er een feestje van maken. Een feestje voor onze supporters?, aldus Visser.

?Het was misschien nog mooier als we thuis hadden gespeeld. Maar dan hadden we waarschijnlijk gevraagd aan Zwolle: ?mogen we jullie stadion lenen?'?, grapte HHC-voorzitter Beun. ?Iedereen in Hardenberg kijkt er naar uit. Het is prachtig dat je bij de lokale trots mag komen voetballen.? HHC heeft 2067 kaarten tot haar beschikking voor het bekerduel en mag de gehele Klaas Drost-tribune vullen. Daarnaast heeft het vijfhonderd kaarten gekregen voor de businessclub. Volgens Beun vliegen de kaartjes als zoete broodjes over de toonbank. Fans die nog niet zijn voorzien moeten snel zijn. Vrijdagavond gaan de laatste honderd kaarten in de verkoop. ?Bij de eerste verkoop zijn er veertienhonderd verkocht en bij de tweede vijfhonderd. Het leeft enorm in Hardenberg?, aldus Beun, die hoopt dat zijn club de kans krijgt om nog meer fans mee te nemen. ?Ik denk dat we in ieder geval wel kunnen stellen dat het een feestje wordt. In een uitverkocht stadion.?

Voor de fans komt er een mooi souvenir op de markt. Net als bij de bekerwedstrijd tegen Feyenoord in 2008 worden er shawls gemaakt speciaal voor dit duel. ?Shawls met de helft oranje en de helft blauw-wit. Dan hoeven de mensen niet te kiezen. De eerste duizend zijn al besteld?, vertelt Beun.