Het Zwols Muziektheater kreeg 8.000 euro voor de musical Cyrano.
Het Zwols Muziektheater kreeg 8.000 euro voor de musical Cyrano. Foto: Aangeleverd

Bijdragen voor acht Zwolse cultuurprojecten

Algemeen

ZWOLLE - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het derde kwartaal van dit jaar voor 189.000 euro bijgedragen aan 44 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie. In Zwolle was er een vergoeding voor acht cultuurprojecten.

Stichting Theatergroep De Jonge Honden II kan rekenen op het grootste bedrag, 10.000 euro voor ‘De Staatsgreep. Het Zwols Muziektheater kreeg een bedrag van 8.000 euro voor de musical Cyrano. 5.000 euro gaat er naar Stichting Theaterfrima LINEA REKTA voor de muziektheaterproductie Waterschapsheuvel, Stichting Common Grond Festival krijgt 5.000 euro vanuit het Chagall Fonds voor het gelijknamige festival. 

Stichting Filmhuis Fraterhuis ontvangt 2.500 euro voor het educatieproject Fraterhuis Talks. Stichting Dutch Guitar Foundation krijgt een bijdrage van 2.000 euro voor het Gitaristenpodium Zwolle, 500 euro vanuit de Herman Krop Foundation en 1.500 euro van Fonds KCIPOII. 1.500 euro gaat naar de Koninklijke Orkestvereniging Thomas a Kempis voor ‘California Dreaming’, en naar Stichting De Vertellende Piano voor ‘Amateurs in de Opnamestudio’, uit het Fonds KCIPO II.

Gerard Meijeringh