De Sassenpoort is nu vijf dagen in de week geopend.
De Sassenpoort is nu vijf dagen in de week geopend. Foto: Aangeleverd

Sassenpoort ook op maandag open

Algemeen

ZWOLLE - De Sassenpoort in Zwolle breidt de openingstijden uit en is vanaf september ook op maandag geopend.

“Toeristen die een weekendje Zwolle doen komen op maandag vaak wat bedrogen uit. Fundatie, ANNO, Academiehuis, Peperbus, Herman Brood, alles is dicht op maandag. Winkels gaan pas om 12.00 of 13.00 uur open en ook voor je kopje koffie valt er op maandag minder te kiezen. Om die reden stond de maandagopening van de Sassenpoort al langer op ons wensenlijstje. Hoe leuk om toeristen ook op maandag iets te kunnen bieden”, legt Corry Gillissen van de Stichting Exploitatie Sassenpoort uit.

Door deze verruiming van de openingstijden is de Sassenpoort nu vijf dagen per week open en tijdens schoolvakanties zelfs dagelijks. Vier jaar geleden, in 2019 waren dat nog twee dagen per week. Deze verruiming van de openingstijden kon alleen doorgevoerd worden dankzij de inzet van een groeiende groep trouwe vrijwilligers.

De belangstelling voor de Sassenpoort groeit enorm. Zo werd in augustus 2023 het oude maandrecord uit 2022 met 25 procent verbeterd, en dat ondanks (of dankzij) alle evenementen die elders in de stad georganiseerd werden. 

De Sassenpoort is op maandagen geopend van 11.00 tot 15.00 uur. “Deze tijd wijkt af van de openingstijden op de andere dagen. Het idee hierachter is dat toeristen op maandag na het ontbijt nog even Zwolle in zullen gaan, daar richten we ons primair op, maar vanzelfsprekend zijn ook Zwollenaren van harte welkom op maandagmorgen.”    

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen 19 uur geleden
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen gisteren
Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 17 mei, 13:13
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30