Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Muziek met een Plus wil altijd iets extra’s bieden

· leestijd 1 minuut Algemeen

BERKUM – Stichting Muziek met een Plus begint zondag aan het zevende seizoen. In De Hoofdhof wordt vanaf 15.00 uur afgetrapt met Combattimento. Dit kamerorkest speelt muziek uit de barokperiode. Het programma, met de titel Harmonia Parnassia bestaat voor een groot deel uit muziek van Italiaanse bodem.

Muziek met een Plus wil op de tweede zondagmiddag van de maand mensen op een laagdrempelige manier laten genieten van gevarieerde muziek, waarbij er altijd wordt ingezet op iets extra’s. De stichting werd in augustus 2016 opgericht, onafhankelijk van de kerk. De uitstekende akoestiek van De Hoofdhof viel in de smaak. Vervolgens ontstond het idee om hier meer mee te gaan doen. Muziek met een Plus was geboren. 

Bestuurslid Andries Westenholt van Muziek met een Plus spreekt van een perfecte locatie. “We hebben hier alles. We maken gebruik van de grote kerkzaal in combinatie met de moderne ontvangstruimte en een buffet. De zaal heeft een voortreffelijke akoestiek. We hebben een vleugel, een orgel en alle technische faciliteiten. Wat musici willen brengen, kunnen we met alle hulpmiddelen versterken. Dit is de concertzaal van Zwolle, zeg ik wel eens gekscherend.”

Muziek met een Plus heeft volgens Westenholt verschillende doelstellingen. “We willen zorgen voor ontmoeting en mensen verbazen op de tweede zondag van de maand door gevarieerde en verrassende muziek te brengen. En ons doel is ook om tegen relatief lage prijzen een breed publiek te trekken.” Er is veel ruimte voor eigen inbreng. “We nodigen ensembles uit of zij nemen contact met ons op. Dan maken we een keuze. Vervolgens mogen zij de inhoud bepalen, waarbij we altijd vragen of ze iets extra’s kunnen brengen. We willen altijd een plus.”

Het seizoensprogramma bestaat uit een mengeling van lokale/regionale musici en landelijke bekende artiesten. In de afgelopen zes seizoenen zijn er 48 concerten gegeven. Voor komend seizoen staan er zeven concerten gepland. “We hebben dit keer een sterk Zwols en regionaal getint programma. Zoals Joalien van Houten uit Kampen, Esther Groenberg uit Zwolle, de Zwolse dirigent Martien Hovestad en de Zwolse mezzosopraan Roza Herwig.”

Muziek met een Plus streeft ernaar om de prijzen laag te houden. De basis toegangsprijs is 16,50 euro. Voor drie grotere concerten varieert de prijs van 17,50 tot 20 euro. Kaarten zijn online te bestellen. Ook is alles te bekijken via een livestream op YouTube voor 10 euro per concert. Tevens is het mogelijk om een passe partout aan te schaffen. Mensen zijn dan 105 euro kwijt voor alle zeven concerten.

Voor het programma of het bestellen van kaarten:
www.muziekmeteenplus.nl/kaarten

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 9 uur geleden