Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kunstzinnige fietsroute ‘Zwolse Groenvingers’

Algemeen

ZWOLLE - Rondje Zwolle, maar dan anders. Dat is de nieuwe fietsroute ‘Zwolse Groenvingers’ van Landschap Overijssel. 44 kilometer indrukwekkende natuur en kunst, gemaakt door oude en nieuwe Zwollenaren.

De fietsroute ‘Zwolse Groenvingers’ (met een knipoog naar Zwolse blauwvingers) is te vinden in de fiets-app van Landschap Overijssel. De route leidt fietsers vanuit het hart van de oude Hanzestad via Zwolle’s groene vingers naar het buitengebied. Vanaf hier volgt de route het bekende ‘Rondje Zwolle’.

 Het unieke aan de route is dat via ‘points of interest’ kunstwerken van oude en nieuwe Zwollenaren virtueel gekoppeld aan plaatsen in het landschap. De kunstwerken zijn onderdeel van het kunstproject Sense of Place, dat tot 15 oktober in het Academiehuis te zien is. 

 Dankzij een aantal doorsteekjes blijft de start en finish steeds binnen handbereik. De route is gemaakt door Willem Blok, routemaker bij Landschap Overijssel. De app Fietsen in Overijssel is te vinden in Playstore en Appstore. 

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Vierdaagse van de geestelijke begeleiding Algemeen 17 mei, 14:29
Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 17 mei, 13:13
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20