Afbeelding
Foto: © w2fotografie.nl

Verkeersmaatregelen op 15 april tijdens 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Algemeen

ZWOLLE - Zaterdag 15 april is de twaalfde editie van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. Om het hardloopevenement in goede banen te leiden neemt de gemeente tussen 15.15 en 19.00 uur verkeersmaatregelen, op en rond de looproute. Zoals aan de Thorbeckelaan ter hoogte van wijkcentrum SIO (start/finish), de fietsstraat Zwarteweg en de omgeving van de IJssel.

Om 14.30 uur is de Kidsrun, met als route een rondje Thorbeckelaan. De volwassen hardlopers starten om 17.00 uur aan hun 5 of 10 mijl. Hun looproute is: Thorbeckelaan, Nieuwe Deventerweg, Zwarteweg, Schellerbergweg, de dijk bij de IJssel, Schellerdijk, Oldeneelweg, Beekmanpad en via het Harculosepad naar Harculo en weer terug via de IJsselcentraleweg en de Thorbeckelaan (via fietspaden). Verwachting is dat de hardlopers op z’n laatst om 19.00 uur finishen.

Meer informatie over het parcours is te vinden op de website van de organisatie.

Autoverkeer

De hardlopers gaan grotendeels over fiets- en wandelpaden. Toch heeft gemotoriseerd verkeer tussen 17.00 en 19.00 uur overlast op verschillende plekken in Zuid. Er is beperkte doorgang als hardlopers voorbijkomen op onder andere de rijroutes Pilotenlaan, Forelkolk (winkelcentrum Forelkolk) en Commissarislaan en de IJsselcentraleweg. Verkeersregelaars laten verkeer door wanneer dat kan. Tussen 16.00 en 17.45 uur is de Nieuwe Deventerweg op het gedeelte Ittersumallee-Thorbeckelaan afgesloten. De adviesroute voor verkeer van en naar Ittersum is Oldeneelallee, Nieuwe Deventerweg en Troelstralaan.

Fietsverkeer

De looproute gaat deels over de fietsroute Rondje Zwolle. De fietsroute is daardoor bijvoorbeeld ter hoogte van de IJssel niet beschikbaar. Adviesroutes voor fietsers die normaal via de fietsstraat Zwarteweg gaan  zijn de Schellertunnel, Jofferenlaan, Grenslaan, Grenspad (fietspad langs IJsselalee),  Bloksteeg, Gruitmeesterslaan en het Ter Kuilenpad en via Hortensiapad/Hortensiatunnel de fietsroute binnenstad/Assendorp naar Zuid.

Openbaar Vervoer

De stadslijnen 6 en 8 van Keolis rijden tussen 15.00 en 20.00 uur een andere route door Zuid. Een aantal bushaltes vervallen dan.

Ga voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle naar www.zwolle.nl/bereikbaarheid. Aanmelden voor informatie per e-mail kan viabereikbaarheid@zwolle.nl.

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.