De familie Van der Voet met de cheque van 15.000 euro.
De familie Van der Voet met de cheque van 15.000 euro. Foto: Aangeleverd

Samen spelen is beloond: Klauterkooi in de prijzen bij uitreiking Samen Sterk Prijs

Algemeen

ZWOLLE – Het Zwolse initiatief Klauterkooi is er op 11 november met de hoofdprijs en een aanmoedigingsprijs naar huis gegaan bij de uitreiking van de Samen Sterk Prijs 2023 van Het Gehandicapte Kind. Klauterkooi is het initiatief van de familie Van der Voet.

(door Ingrid Oosten)

Zij organiseren speelochtenden in een gymzaal voor kinderen met en zonder een beperking en willen kinderen op vroege leeftijd laten zien dat je ondanks verschillen heel goed samen kunt spelen. Klauterkooi was genomineerd met vier andere initiatieven. 

“Het is geweldig dat we hebben gewonnen, al was Klauterkooi voor ons gezin al een winnend idee omdat onze zoon er zo blij van wordt en we hele mooie nieuwe contacten zien ontstaan”, zegt Inez van der Voet. 

Klauterkooi blijft zo lang als het lukt in Zwolle. Het geldbedrag van 15.000 euro zou daarnaast kunnen helpen bij het uitbreiden naar andere plekken, zodat het Klauterkooi-aapje door heel Nederland springt. “Het kan in elke gemeente laagdrempelig worden nagedaan, want gymzalen zijn er overal. Stichting het Gehandicapte Kind ziet dat ook en wil met ons een stappenplan maken, zodat anderen het eenvoudig kunnen oppakken. Onze opzet en ervaring wordt dan het beginpunt voor anderen.” 

Interesse is er genoeg, zoals een Amsterdams meisje zittend in een rolstoel, bij de prijsuitreiking al zei: “Ik ben zo blij dat Klauterkooi gewonnen heeft, want ik wil er ook heen.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen gisteren
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13