Afbeelding

Nieuwe stichting organiseert Sinterklaasintocht

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Een nieuwe stichting gaat de komende jaren de Zwolse Sinterklaasintocht organiseren en neemt het stokje over van Citycentrum Zwolle.

Voorzitter van deze nieuwe stichting is ondernemer Edwin ter Burg. De nieuwe stichting heeft de ambitie om van de Sinterklaasintocht weer een ouderwets kinderfeest te maken. ?Centraal hierbij staat beleving, breed draagvlak en verbinding. Dat alles met de bekende ingrediënten als de aankomst met de boot, de optocht en het eindfeest. Geleidelijk aan worden kleine veranderingen doorgevoerd om de tradities van het feest meer ruimte te geven. De komende weken zal er inhoudelijk meer bekend worden over het programma?, meldt winkeliersvereniging Citycentrum. Ter Burg was de afgelopen jaren achter de schermen al betrokken bij de organisatie van de Sinterklaasintocht. Hij is dus bekend met de organisatie en vormt samen met Rick van Asperen, eveneens Zwols ondernemer en presentator tijdens de intocht, de stuwende kracht achter de nieuwe organisatie. De nieuwe organisatie bestaat verder uit Joan Tamminga (AVXL), Erik Koster en Riëtte Mulder (Go-Kids). Drie stagiaires van Landstede Business Boost, Rutger Booij, Ferdinand Bremmer en Jeroen Spliethof, ondersteunen de organisatie.

Tot op heden was Citycentrum verantwoordelijk voor de intocht. Zij liet in goed overleg de organisatie over aan SV Zwolle, afdeling handbal. Deze combinatie is goed voor meer dan 25 jaar intochten. Citycentrum heeft aangegeven dat zij vindt dat de intocht meer iets moet zijn van de gehele stad en niet alleen van ondernemers die lid zijn van Citycentrum. Daarbij komt dat de financiële realisatie van de intocht ook steeds op dezelfde schouders rust. Een situatie die volgens Citycentrum niet langer wenselijk is. Toen eind vorig jaar ook SV Zwolle aangaf niet langer de gehele organisatie op zich te kunnen nemen, is gezocht naar een nieuwe vorm om de intocht voor de vele kinderen uit Zwolle en de regio te behouden.

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54