Knarrenhof Zwolle kan van start in de Aa-landen
Knarrenhof Zwolle kan van start in de Aa-landen brugmedia.nl

Knarrenhof Zwolle kan van start in de Aa-landen

· leestijd 1 minuut Algemeen

AA-LANDEN - De gesprekken van de Vereniging Knarrenhof Zwolle met de gemeente over een locatie zijn deze week met een positieve uitkomst afgerond. Het is de vereniging gelukt om een eerste locatie te verwerven, dat van het voormalige Aa-bad in de wijk de Aa-landen. Op deze locatie van ruim 1 hectare wil de vereniging drie hofjes realiseren.

De gemeente Zwolle heeft volgens de vereniging bijgedragen aan dit succes door het mogelijk te maken dat ze voor de voormalige Aa-bad locatie een plan mocht maken. "In het college-akkoord staan immers passages over CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) en het stimuleren van initiatieven van eigen bewoners." In het afgelopen jaar zijn de plannen door de initiatiefnemers Knarrenhof verder uitgewerkt en is een biedingstraject ingegaan. Van de Zwolse corporaties gaf deltaWonen aan graag mee te doen als afnemer van de sociale huurwoningen. Uit een selectieprocedure die de vereniging heeft gehouden is de Zwolse bouwer Trebbe als winnaar uit de bus gekomen.

Vanaf het najaar 2010 is de Vereniging Knarrenhof Zwolle bezig om betaalbare huisvesting voor ouderen te realiseren. Samen met de Landelijke Stichting Knarrenhof wil de vereniging toekomstvaste woningen realiseren waar het begrip ?noaberschap' leidend is. Hier helpen de mensen elkaar nog waar nodig, zijn er gemeenschappelijke ruimtes voor hobby's en dergelijke als bijvoorbeeld de schilderclub, de museum-club, de ?klussers', de hardrockers, de vogelaars of de kaarters. Het concept is de participatie-samenleving in het klein. In Zwolle zijn 253 mensen lid van de vereniging, de jongste is 43 en de oudste 89. De gemiddelde leeftijd is 59,5 jaar.

De woningen zijn levensloopbestendig. Men woont volledig zelfstandig met alle benodigde privacy, maar er zijn meerdere gemeenschappelijke tuinen en een gemeenschappelijke hobbyruimte. Dertig procent van deze woningen zijn bedoeld voor de sociale huur. Ook is er een beperkt aantal sociale koopwoningen beschikbaar.

De eerstvolgende stappen zijn het overleg met de omwonenden en hierna het starten van het bestemmingsplantraject.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13