Materclass Piano samenspel van het Zwols Symfonie Orkest

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Zwols Symfonie Orkest houdt op zaterdag 17 oktober een  Masterclass Piano Samenspel onder leiding van Carl van Reenen, pianist aan het Utrechts Conservatorium.

Deelnemers aan de masterclass krijgen tevens een gratis toegangskaart voor het tweede pianoconcert van Rachmaninov met de pianist Thomas Beijer op zaterdag 31 oktober. Het motto is: de piano begeleidt en de piano wordt begeleid.

Tijdens de masterclass staat de begeleidende rol van een pianist in samenspelverband centraal. Er worden op 17 oktober drie masterclasses van twee uur aangeboden. Tijdens die twee uur komen drie ensembles aan bod. De aanvangstijden zijn: 9.30,  12.30 en 15.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden als duo, trio of kwartet. Ze komen met een stuk dat ze goed  hebben voorbereid. Tijdens de masterclass gaat de aandacht voornamelijk uit naar de rol van de pianist, maar het hele ensemble komt aan bod. Het is geen probleem als men geen partner(s) heeft om samen te spelen en wel wil deelnemen aan de masterclass. Leden van het Zwols Symfonie Orkest willen in september en oktober met diegenen oefenen en samen deelnemen aan de masterclass.

Deelnemers aan de masterclass, het gehele ensemble, krijgen gratis kaartjes voor het concert van het Zwols Symfonie Orkest op 31 oktober in de kerk de Fontein in Zwolle, Stadshagen. Op het programma staat onder meer het tweede pianoconcert van Rachmaninov, gespeeld door de jonge pianist  Thomas Beijer.

 

Wie ouder is dan twaalf jaar, een gevorderd pianist is en het leuk vindt om samen te spelen en hierin een keer extra geschoold wil worden door een echte specialist, kan zich aanmelden via: info@zwolssymfonieorkest.nl. Voor vragen kan men bellen: 06-361 57 855.

Met name jongeren tussen de twaalf en twintig jaar worden gevraagd deel te nemen. Volwassenen kunnen uiteraard ook deelnemen, maar bij overschrijving krijgen jongeren voorrang. Kijk voor meer informatie op www.zwolssymfonieorkest.nl.

 

 

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54