Afbeelding

Manager krijgt taakstraf voor verduistering 2 ton van Ambelt

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) ? De financieel manager van onderwijsinstelling de Ambelt die twee ton verduisterde, heeft 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar gekregen. Dat vonniste de rechtbank in Zwolle donderdag.

Tegen de de 43-jarige R.S. uit Ommen was 15 maanden cel waarvan 9 maanden voorwaardelijk geëist. De man was gokverslaafd. Hij startte een eigen bedrijf, Assurantiebemiddeling Ambeltje. Daarna sluisde hij geld van overheden bedoeld voor de school door naar de rekening van zijn bedrijf. Toen hij naar de afdeling Personeelszaken verhuisde, kwamen de malversaties aan het licht. Zijn opvolgster liet een bedrijfsrecherchebureau de boel doorlichten. Ook accountants van KPMG doorzochten de stukken. Aanvankelijk bekende S. niet. Uit schaamte, zei hij. Hij werd op staande voet ontslagen. Omdat het hier gaat om een verwijtbaar ontslag ging hij rechtstreeks de bijstand in.

De rechtbank kwam tot een lagere straf mede omdat het gepleegde feit voor de man al de nodige consequenties had. Sinds zijn gedwongen ontslag is hij zelfs deels afhankelijk van de voedselbank. Het inkomen van zijn gezin is beneden bijstandsniveau. Hij heeft zijn huis verkocht om inmiddels een deel van het verduisterde geld terug te betalen. Met de Ambelt sloot hij een overeenkomst af het gehele bedrag terug te betalen.

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54