unknown

Vanavond wijkpresentatie van Stadshoeve Stadshagen

Algemeen

STADSHAGEN - Het laatste zetje voor de realisatie van de Stadshoeve wordt op 17 september gecommuniceerd tijdens een wijkpresentatie in het Cultuurhuis aan de Werkerlaan 1 vanaf 19.30 uur. Onder hetzelfde dak worden vier functies samengebracht: boerderij; theehuis; educatie en ontmoeten.

Het bestuur van stichting de Stadshoeve heeft de in 2013 geformuleerde wensen uit de wijk vertaald en vastgelegd in een uitvoeringsplan met als streefdatum dat gemeenschapsgebouw 'de Stadshoeve' medio juni 2016 wordt opgeleverd. Het streven is een duurzaam gebouw bouwen met '0' energie. De locatie is het groene hart van de wijk Stadshagen. Op dezelfde locatie worden ook verschillende tuinen en avontuurlijk spelen aangebracht. Voor het realiseren van dit grootste burgerparticipatie project in de regio is nog een geldbedrag nodig van 185.000 euro. Dat is voor de stichting reden om op 15 september 2015 te starten met haar crowdfundingsactie via Lovetofund, https://lovetofund.com/projecten/de-stadshoeve.

Tijdens de wijkbijeenkomst op 17 september geven de werkgroepen en bestuur uitleg over alle werkzaamheden tot nu toe. Iedereen is daarbij uitgenodigd. De wijkbijeenkomst is op donderdag 17 september in het Cultuurhuis Stadshagen aan de Werkerlaan 1 van 19.30 tot 21.30 uur.