Reünie Openbare Montessori Basisschool Zwolle
Reünie Openbare Montessori Basisschool Zwolle brugmedia.nl

Reünie Openbare Montessori Basisschool Zwolle

Algemeen

Op zaterdag 19 september organiseert de Montessorischool Zwolle een reünie voor schoolverlaters tussen 1990 en 2010.

Op 1 augustus 1990 startte in Zwolle de eerste en enige Montessorischool. Met twintig kleuters begon de Montessorischool in een lokaal van de openbare basisschool de Octopus. Al snel, na de kerst in hetzelfde schooljaar, kwam er ook een middenbouw groep bij. In 1991 groeide de school verder en werd er gestart met de nieuwbouw. Zo werd een nieuwe Montessorischool concreet en werkelijkheid. De school, inmiddels met onder-, midden- en bovenbouw, verhuisde in 1991 naar de Zalmkolk. De leerlingen stroomden van alle kanten uit Zwolle binnen.

Eind jaren negentig kwamen er plannen om nieuwbouw te realiseren aan de Energieweg. In 2005 was het zo ver. Onder leiding van 19 het Atelier architecten rees er een fantastisch gebouw uit de grond. Ook Catalpa, het huidige Smallsteps deed haar intrede. Sindsdien zit de Openbare Montessori Basisschool Zwolle in een mooi, licht en ruim gebouw.

Op zaterdag 19 september tussen 14.00 uur en 17.00 uur zijn oud-leerlingen (schoolverlaters tussen 1990 en 2010), hun ouders en oud leerkrachten van harte welkom op de reünie. Het gebouw, aan de Energieweg 9 in Zwolle, bevindt zich tegenover de Hortensiatunnel, vlakbij Assendorp.

Aanmelden voor de reünie kan via: info-montessori@ooz.nl
Site: montessori-zwolle.nl