Afbeelding

Fiets & Geniet organiseert tweede editie Tripeldagen

Algemeen

ZWOLLE ? Fiets & Geniet heeft voor de tweede keer de Tripeldagen georganiseerd. Deelnemers kunnen op 3,  en 7 augustus weer op de fiets stappen.

Zij vertrekken op maandag 3 augustus vanuit Buurthuis Spoolde aan de Nilandsweg 109; op woensdag 5 augustus vanuit wijkcentrum De Pol aan de Gelijkheid 1 in Zwolle-Zuid en op vrijdag 7 augustus vanuit De Terp aan de Radewijnstraat 1 in de wijk Diezerpoort. De starttijd is steeds om 13.15 uur.

Vorig jaar was de eerste Tripelweek. Het is een alternatief voor de fietsvierdaagse die Toerclub Swolland in het verleden organiseerde. Fiets & Geniet is daarop ingesprongen door in één week op de maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag te gaan fietsen. ?De dinsdag en donderdag zijn dan dagen om uit te rusten en weer krachten te verzamelen?, meldt de organisatie. ?We fietsen op de manier zoals we dat gewend zijn op de woensdagmiddag: 30 á 35 kilometer met een gemiddelde snelheid van 15 kilometer per uur. Ook zijn er de gebruikelijke rustpauzes en als extra een koel drank­je en een koek bij één van de rustpauzes.?

Deelnemers betalen per middag 2,50 euro, inclusief koffie/thee bij terugkomst. Er is voldoende begeleiding aanwezig. Bel voor meer informatie over de fietstochten (038) 337 50 99.