PvdA gaat ?groen fietsen' door Zwolle
PvdA gaat ?groen fietsen' door Zwolle brugmedia.nl

PvdA gaat ?groen fietsen' door Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De PvdA  afdeling Zwolle houdt op zondagochtend 26 juli een fietstocht door de Zwolse binnenstad in het kader van 'Meer ruimte voor  groen in Zwolle'.

Tijdens de fietstocht kijken de deelnemers naar stadstuinen, eetbaar groen, stadsboerderijen, de ecologische zone door de stad en het maaibeleid van de gemeente Zwolle. Aan de hand van zulke concrete voorbeelden en onderwerpen gaan de politici het gesprek aan met de deelnemers. ?Hoe moet het groenbeleid van Zwolle er uit gaan zien? Hoe versterken we de biodiversiteit, en hoe prepareren we onze stad voor  klimaatverandering en heftige regenbuien? Dit is allemaal ter voorbereiding van de 'groene agenda' van Zwolle, die binnenkort door de gemeenteraad wordt behandeld?, aldus de PvdA in een persbericht.

Herman Sieben, groenspecialist en woordvoerder natuur van de Zwolse PvdA-fractie, begeleidt de fietstocht. "Zwolle heeft vergeleken met andere gemeenten een hoge biodiversiteit,? zegt Sieben. ?Daar mogen we trots op zijn, maar het kan nog veel beter. Hoe kunnen we die diversiteit in stand houden en verbeteren? En Zwolle heeft ook een culinair imago. Waarom dat culinaire imago niet verbinden met ons groene imago? Zwolle kan de wildplukstad van het land worden met eetbare walnoten of hazelnoten in plaats van paardenkastanjes en glad gemaaide gazons.?

De fietstocht is bedoeld voor iedereen die is geïnteresseerd in de toekomst van het groen in Zwolle. Deelname is gratis, ook voor niet-leden. De groep verzamelt zich op 26 juli tussen 09.45 en 10.00 uur en vertrekt om 10.15 uur vanaf het regiokantoor van de PvdA aan het Diezerplein 33. De fietstocht duurt zo'n 2,5 uur. De toer wordt afgesloten met een kop koffie of thee in de binnenstad. Deelnemen kan door een e-mail te sturen naar zwolle.pvda@gmail.com.