Zwolse Love Boat vaart mee in de Gay Pride
Zwolse Love Boat vaart mee in de Gay Pride brugmedia.nl

Zwolse Love Boat vaart mee in de Gay Pride

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZWOLLE - Voor het eerst in de geschiedenis zal er op 1 augustus een Zwolse boot meevaren in de optocht van de Amsterdamse Gay Pride. Amsterdam Gay Pride is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wil.

Tevens wordt er aandacht gevraagd voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) in het bijzonder, waar ook ter wereld. In 2015 viert de Amsterdamse Gay Pride haar 20-jarige bestaan. Onder het motto: ?Share love, love differences' roept de Amsterdamse Gay Pride iedereen op om zijn visie op het thema te delen. The Loveboat wil Zwolle als provinciehoofdstad van Overijssel op de kaart zetten als een stad waarin je kunt delen. Delen waar je bent zoals je bent, waar je kan zijn wie je bent. Met deelname aan dit unieke evenement, wil de stichting in samenwerking met de gemeente Zwolle en tal van andere organisaties de aandacht op een positieve manier richten op de integratie en acceptatie van homoseksualiteit. Een blauw-witte boot met een gemêleerd gezelschap dat durft te delen en met een gekleurd gezelschap dat openstaat voor anderen maar ook zeker voor zichzelf. Wethouder LGBT-beleid Nelleke Vedelaar: ?Op 1 augustus vaar ik mee op de Loveboat. Samen met andere Zwollenaren laat ik hiermee zien dat iedereen gelijk is. Dat gegeven gaan we vieren en er weer aandacht voor vragen.?

?The Love Boat wil met haar activiteiten bijdragen aan de bevordering van de homo-emancipatie in de breedste zin van het woord?, meldt de stichting. ?We organiseren laagdrempelige, kleurrijke activiteiten met een prettige, ongedwongen sfeer. Iedereen met goede zin is welkom en iedereen kan lekker zichzelf zijn, dat is wat de Love Boat bezoekers aanspreekt. Of je nu homo, lesbo, bi of hetero bent, samen vormen wij de love boat, samen maken wij Zwolle.? De stichting heeft zich als doel gesteld de samenwerking te zoeken en verbintenissen te leggen van de diverse open-minded organisaties die de stad heeft.  Het belangrijkste hierbij is: veel kleur, plezier, lekker ritme en leuke mensen. ?Wij zijn van mening dat onze missie om voor homoseksuelen integratie en emancipatie te realiseren nog lang niet is voltooid?, aldus voorzitter Jan Douwe Douwstra.

De deelname aan de Amsterdam Gay Pride heeft naast een feestend karakter ook het verbindende, delende karakter. De boot is een plek waar mensen, al dan niet bi-/homoseksueel, zichzelf kunnen zijn en streven naar een samenleving waarin homoseksualiteit de gewoonste zaak van de wereld is. Er vaart een breed publiek mee, van jong tot oud, dat op een ludieke en normale wijze kan kennismaken met het deelgenoot zijn van de Gay Pride. Politieke, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven in Zwolle en haar regio dragen hierbij aan mee en stralen uit deze liefde te delen.

 

Daarbij zal promotioneel behalve Zwolle ook zeker de ?periferie' van Zwolle een belangrijke doelgroep zijn, zoals Regio IJsselvecht, Kop van Overijssel, Salland, Twente en de Hanzesteden langs de IJssel. Daarbij komt ook nog het werkgebied van COC Zwolle 23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe.

 

Inschrijven voor deelname aan boord van de LoveBoat kan via de site www.theloveboatzwolle.nl er is nog een aantal plaatsen vrij op de boot. Ook mensen die op een andere manier interesse hebben om een bijdrage te leveren aan het netwerk of het werk van Stichting The LoveBoat kan via de website contact opnemen.

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden