Afbeelding

Zaterdag 21e Open Orgeldag in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE ? Zwolle is zaterdag het toneel voor de 21e Open Orgeldag. Dit jaar openen negen Zwolse kerken, tussen 11.00 en 15.30 uur, hun deuren. Bezoekers kunnen de orgels bekijken, beluisteren én bespelen. Jos Laus geeft een lezing over de befaamde orgelbouwer Michaël Maarschalkerweerd.

De volgende kerken verlenen hun medewerking aan deze dag: Grote- of Sint Michaëlskerk, Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Oosterkerk, Doopsgezinde kerk, Zuiderkerk, Noorderkerk, Plantagekerk, Dominicanenkerk en de Opstandingskerk.

Om 12.30 uur verzorgt Toon Hagen een wandelconcert op het wereldberoemde Schnitgerorgel. Hij heeft een afwisselend concertprogramma samengesteld. De toegang is vrij.

Dit jaar wordt herdacht dat honderd jaar geleden de bekende orgelbouwer Michaël Maarschalkerweerd is overleden. In het hele land worden concerten en symposia gehouden. Dit jaar staat de Open Orgeldag in het teken van Michaël Maarschalkerweerd. Om 14.30 uur geeft Jos Laus een lezing over deze befaamde orgelbouwer. De locatie is de O.L.V. Basiliek (de Peperbus) waarin Maarschalkerweerd een orgel heeft gebouwd. De toegang is vrij.

De Open Orgeldag wordt traditiegetrouw afgesloten met een orgelconcert. Aangezien de Open Orgeldag in het teken staat van orgelbouwer Maarschalkerweerd wordt het slotconcert gehouden in de O.L.V. Basiliek. Het concert begint om 16.00 uur. Ook dit jaar verzorgt Toon Hagen weer het slotconcert. De toegang is vrij.

Kijk voor meer informatie op de site: www.openorgeldagzwolle.nl.

 

 

 

default
Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Voormalig Gymnasium Celeanum in Zwolle wordt plek van inclusiviteit Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Zwolse 1 mei-viering met een bijzonder roosje voor Jan Brinkman Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 3 mei, 12:45
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29