Afbeelding

EHBO Zwolle komt met beginnersopleiding

· leestijd 1 minuut Algemeen

HOLTENBROEK - De Algemene EHBO-vereniging Zwolle begint in het najaar van 2015 weer een beginnersopleiding. In zestien à achttien lesavonden van twee uur worden de deelnemers door gecertificeerde instructeurs opgeleid tot het officiële EHBO-examen van het Oranje Kruis.

Ze leren onder andere de levensreddende handelingen, gebruik van AED-apparaat en wat te doen bij botbreuken en bij verbrandingen. De totale opleiding kost 205 euro inclusief lesmateriaal, Oranje Kruisboekje, examen en diploma. De opleiding begint op dinsdag 6 oktober. De lessen zijn wekelijks met uitzondering van de schoolvakantie (week 43) in het Rode Kruisgebouw aan de Brahmsstraat 5 in Holtenbroek.

Ook gediplomeerde EHBO'ers  zijn welkom bij de vereniging. Als lid van de vereniging krijgen ze de herhalingslessen aangeboden die nodig zijn om het diploma geldig te houden. De herhalingslessen zijn in principe wekelijks op maandagavond (vanaf 21 september) of  woensdagavond (te beginnen op 23 september). Dit betreft negen lesavonden van 20.00 tot 22.00 uur. Verder is er de mogelijkheid om op zaterdag (vanaf 19 september) de lessen te volgen. Dit betreft drie maandelijkse lesdagen van 9.00 tot 16.00 uur. De EHBO'ers worden ook nadrukkelijk uitgenodigd mee te doen met de dienstverlening bij evenementen. De vereniging levert namelijk op aanvraag van organisatoren van evenementen gediplomeerde EHBO'ers.

Gediplomeerde leden betalen 62,50 euro per jaar, all in. De maandag en woensdaglessen worden gegeven in het Rode kruisgebouw aan de Brahmsstraat 5, de zaterdaglessen worden gegeven in het clubgebouw van SVI aan de IJsselcentraleweg 9. Belangstellenden kunnen voor nadere informatie mailen naar de secretaris: alg.ehbo-zwolle@hotmail.com of telefonisch contact opnemen met de voorzitter: (038) 421 91 74.

 

Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 17 uur geleden
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11