Jongens KBS De Vlieger in landelijke finale schoolvoetbal
Jongens KBS De Vlieger in landelijke finale schoolvoetbal brugmedia.nl

· leestijd 1 minuut Algemeen

STADSHAGEN ? Het jongens-schoolvoetbalteam van katholieke basisschool De Vlieger is zaterdag districtskampioen geworden en heeft zich daarmee geplaatst voor de landelijke finale in Zeist.

De jongens van De Vlieger waren op en top voorbereid op het toernooi. Wekelijks trainen ze op de velden van CSV om de automatismen in het team te laten slijten. De jongens kennen elkaar door en door en weten elkaar blindelings in het veld te vinden. Om 09.30 uur wachtte de eerste tegenstander, De Dukendonck uit Nijmegen. In dit team spelen twee jongens die bij N.E.C. voetballen. Maar twee goede voetballers maken nog geen goed team. Daar kwamen ze snel achter. Binnen de kortste keren stond De Vlieger 3-0 voor. Dit konden ze niet meer uit handen geven. De Dukendonck deed nog wel iets terug voor rust, maar de eindstand van 5-1 zei genoeg. Prima wedstrijd en de finale van de districtskampioenschappen was bereikt. Uiteraard was dit niet het einddoel. Het doel van De Vlieger is de landelijke finale in Zeist. Dat betekende dat ze nog één wedstrijd van hun doel af zaten.

Om 12.00 uur stond de finale op het programma. De Beatrixschool uit Ermelo was de volgende op het lijstje. Een taaie ploeg met een aantal zeer goede en snelle voetballers. De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Maar na een minuut of vijf kwam De Vlieger toch op een 1-0 voorsprong. Een super begin natuurlijk, maar vijf minuten keek het team toch tegen een 2-1 achterstand aan. Twee supersnelle uitvallen bracht hun spits in een één op één met de keeper van De Vlieger. Het grote voordeel aan dit toernooi is dat de wedstrijden twee keer twintig minuten duren. Tijd genoeg dus om dit te repareren. De jongens pakten deze tegenslag goed op en begonnen weer te voetballen. Nog voor rust hadden ze de achterstand omgebogen naar een 4-2 voorsprong. Met deze stand gingen ze dan ook de rust in. Nog twintig minuten verwijderd van de landelijke finale. De tweede helft ging het gelijk op en waren er over en weer kansen. Vlak voor tijd werd de genadeklap uitgedeeld en scoorde De Vlieger de 5-2. Over en uit voor de Beatrixschool en het feest kon beginnen.

De finale is op woensdag 17 juni op het KNVB Sportcentrum in Zeist. De Vlieger nodigt iedereen uit om het team te komen aanmoedigen.