Vertelmoment Taal & Participatie in wijkcentrum Holtenbroek
Vertelmoment Taal & Participatie in wijkcentrum Holtenbroek brugmedia.nl

Vertelmoment Taal & Participatie in wijkcentrum Holtenbroek

Algemeen

HOLTENBROEK - Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de relatie tussen taal en ?meedoen' in de samenleving houdt Travers Welzijn op donderdag 18 juni een ?Vertelmoment Taal & Participatie' in Wijkcentrum Holtenbroek.

Je thuis voelen en meedoen aan de samenleving, begint bij het spreken en begrijpen van de Nederlandse taal. Travers Welzijn biedt diverse programma's voor taalstimulering. Die programma's zijn voor mensen die de Nederlandse taal niet goed spreken en daardoor bijvoorbeeld weinig buiten komen, het moeilijk vinden om een praatje te maken, de weg niet goed weten in Zwolle of ondersteuning kunnen gebruiken bij de taalontwikkeling van hun kind.

Hoe die taalprogramma's participatie bevorderen en welke rol vrijwilligers daarin spelen, wordt tijdens het vertelmoment Taal & Participatie uitgebreid toegelicht. Bovendien maken de aanwezigen middels korte workshops kennis met de diverse programma's voor taalstimulering.

De bijeenkomst is interessant voor zowel mensen die professioneel betrokken zijn bij anderstaligen als voor Zwollenaren die in de privésfeer mensen kennen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Tijdens het vertelmoment vertellen niet alleen medewerkers/vrijwilligers van Travers Welzijn over het aanbod en de ervaringen, maar ook medewerkers/vrijwilligers van de taalprojecten van onder meer 't Gilde, Taalpunt en Humanitas.

Taal & participatie
Vertelmoment Taal & Participatie is op 18 juni van 15.30 tot 17.30 uur in wijkcentrum Holtenbroek aan de Bachlaan 20. De toegang is gratis. Aanmelden voor de bijeenkomst vindt de organisatie prettig, maar is niet verplicht. Aanmelden kan via n.stremmelaar@travers.nl.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32