Koeiendans is Berkum
Koeiendans is Berkum brugmedia.nl

Koeiendans is Berkum

Algemeen

Koeiendans in Berkum
Zaterdag 11 april a.s. gaan de koeien van melkveehouder Harold van Vilsteren uit Berkum weer naar buiten. Iedereen die wil meekijken hoe de dieren na een lange winter weer springend het verse gras inrennen, is van harte uitgenodigd.
De afgelopen jaren kwamen er enkele honderden Zwollenaren kijken hoe de dieren de eerste keer de stal uit springen. Voor melkveehouder Harold van Vilsteren is het vanzelfsprekend dat zijn dieren buiten lopen: ?Ik vind het zo'n mooi gezicht om die beesten in het weiland te zien grazen of herkauwen, daar kan ik echt van genieten. En dat er elke jaar zoveel mensen komen kijken bij de koeiendans, is voor mij een teken dat velen het leuk vinden.' Van de melk wordt onder meer kaas gemaakt op zuivelboerderij De Huppe aan de Kleine Veerweg in Zwolle.
De boerderij van Harold van Vilsteren staat aan het Roodhuizerpad 1 in Berkum. Dit is vlak achter de Isalaklinieken, Wanneer u met de auto komt is het een zijstraat van de Kuijerhuislaan. Vanaf 12.30 uur kan iedereen de koeien nog even in de stal van dichtbij bewonderen. Daarna, om 13.30 uur gaan de staldeuren open, en rennen de ongeveer 100 koeien het voorjaar tegemoet.