Afbeelding

Britt Jurgens per mail uit fractie gezet

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Enrico Kolk)
ZWOLLE ? Verbaasd is ze. Britt Jurgens kreeg donderdagavond om 23.50 uur een mailtje waarin haar meegedeeld werd dat ze uit de fractie van Swollwacht is gezet. ?Ik ben vooral verbaasd door de manier waarop dit tot stand is gekomen?, vertelt ze.

?Deze bizarre week is begonnen toen ik vroeg om een één op één gesprek met de fractievoorzitter. Dat liep uit op een vreemde mailwisseling wat dit tot gevolg heeft gehad?, zegt Jurgens. ?Ik heb ook nog nooit een één op één gesprek gehad met hem.? Ze noemt het een ?bizarre reden' om haar uit de fractie te zetten. ?Volgens mij is het heel normaal als je om een gesprek vraagt.?

Wat ze nu gaat doen, ?weet ze echt nog niet'. ?Ik hou mijn zetel. Ik vind het raadswerk superleuk. Ik ben met voorkeursstemmen gekozen en als ik mijn zetel opgeef dan gaat die naar de nummer twee van Swollwacht die met de verkiezingen buiten de boot viel. Die had iets van zeventig stemmen ofzo, dus dat zou ik heel krom vinden. Het maakt mij trots om voor onze mooie Zwolse stad werk te verrichten en een volksvertegenwoordiger te mogen zijn. Ik ga ervan uit dat ik dit de komende jaren met veel plezier en inzet blijf doen.?

Voor Jurgens raadslid werd, wist ze dat Swollwacht een partij is met interne problemen. ?Ik wist dat er rumoer was bij Swollwacht en heb geprobeerd dat te veranderen, maar dat had dit tot gevolg."