Workshop Eerste Hulp bij Studiekeuze

· leestijd 1 minuut Algemeen

DALFSEN - Berna van Bruchem, studiekeuzebegeleider bij Dejuistestudie.nl, heeft een nieuwe workshop ontwikkeld voor jongeren die vastlopen bij het maken van de juiste studiekeuze voor HBO of WO. Van Bruchem start in februari met de workshop ?Eerste Hulp bij Studiekeuze'.

De workshops vinden plaats in Dalfsen en Zwolle. De (aankomend) student krijgt meer inzicht in zijn of haar wens, leert gestructureerd zoeken, ontdekt welke richting bij hem of haar past en welke opleidingen daarbij horen.

Het maken van een studiekeuze komt voor de examenleerlingen snel dichterbij. Veel jongeren blijven het maar voor zich uitschuiven en denken niet verder dan het behalen van het middelbare schooldiploma. Als eenmaal duidelijk is dat het diploma behaald is, zijn ze bij een groot aantal studies al te laat voor aanmelden. De vraag is dan: hoe goed is de studiekeuze overdacht en hoe groot is de kans van slagen na een snelle beslissing?

Voor een weloverwogen keuze en een goede start organiseert De juistestudiekeuze.nl een workshop die bestaat uit twee bijeenkomsten, die twee uur duren. De aankomend studenten gaan in kleine groepen (maximaal acht personen) aan de slag met oefeningen en werkvormen die meer zelfinzicht geven. Als de aankomend student zijn/haar wensen duidelijk heeft, gaat hij/zij vervolgens gericht zoeken naar een passende opleiding.

De workshop is bedoeld voor jongeren die niet verder komen met hun studiekeuze na het maken van een studiekeuzetest. En voor diegene die er door de vele keuzemogelijkheden niet uitkomen.

Dejuistestudie.nl verzorgt ook individuele trajecten, waarbij hij/zij één-op-één begeleiding krijgt. Als blijkt dat een workshop niet voldoende is, is het mogelijk om door te stromen naar het individuele traject. Een goede oplossing voorstudenten die het moeilijk vinden om in actie te komen. Voor studiesucces is namelijk meer nodig dan het maken van een goede keuze. De kosten van de workshop worden dan in mindering gebracht bij het individuele traject.

De workshop in Dalfsen wordt gegeven op maandag 9 en 16 februari. In Zwolle is dat op donderdag 12 en 19 februari. De bijeenkomsten starten om 19.00 uur. Het deelnemen aan de workshop kost 85 euro. Opgeven kan via de website: www.dejuistestudie.nl. Belangstellenden voor een MBO studie kunnen zich ook aanmelden, bij voldoende deelnemers wordt er ook voor hen een workshop georganiseerd.