Afbeelding

Jaarlijkse kerstbomenactie op 7 en 14 januari

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De kerstbomenactie ?Oude bomen vangen veel winst' wordt dit jaar voor de 27ste keer in Zwolle gehouden. Kinderen kunnen, in ruil voor ingeleverde kerstbomen, een beloning ontvangen.

De kerstbomenactie 2015 vindt plaats op woensdag 7 januari en woensdag 14 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Kinderen tot en met vijftien jaar kunnen de kerstbomen op verschillende locaties in de stad inleveren. Ieder kind ontvangt voor één ingeleverde boom 0,20 euro én een stempel op een stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen ze gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid.

Met de inzameling willen de gemeente en ROVA voorkomen dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad (recycling).

De kerstbomen kunnen op woensdag 7 en woensdag 14 januari 2015 van 13.00 tot 16.00 uur ingeleverd worden bij de volgende inzamelpunten:

Aa-landen: Rijnlaan, bij de Aldi en bij de Maaslaan / hoek Beulakkerwiede.

Assendorp: Hortensiastraat, bij de speeltuin.

Berkum: hoek Erasmuslaan / Abelenlaan.

Dieze: Ruusbroecstraat, bij Luchtbode.

Holtenbroek: Omgeving wijkcentrum Holtenbroek.

Stadshagen: Drapenierlaan, Jeugdtuinen / Oude Wetering en hoek Frankhuizerallee / Tjaskerstraat.

Westenholte: Petuniaplein.

Wipstrik: Herfterplein.

Zwolle-Zuid: Oude Deventerstraatweg bij onderkomen gemeente, Gedeputeerdenlaan, bij de scholen, parkeerplaats S.V.I., Stokmeesterslaan, bij de scholen en Schellerallee.

 

Afwijkend:

Veerallee: alleen op woensdag 7 januari tussen 13.00 en 16.00 uur op het Frederiksplein.

Binnenstad, Kamperpoort en Stationsbuurt: op woensdag 7 en woensdag 14 januari rijdt er tussen 13.00 en 16.00 uur een auto van ROVA rond om de kerstbomen op te halen.

Windesheim: alleen op woensdag 7 januari tussen 13.00 en 14.30 uur bij het dorpshuis.

Wijthmen: alleen op woensdag 7 januari tussen 13.00 en 14.30 uur aan de Stramp Eschweg.