Afbeelding

Fundatie boekt recordjaar met 261.500 bezoekers

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Museum de Fundatie ontving in 2014 208.000 bezoekers in Zwolle en 53.500 bezoekers bij Kasteel het Nijenhuis en de beeldentuin in Heino/Wijhe. Dit jaar bezochten in totaal dus 261.500 mensen het dubbelmuseum. Een absoluut recordjaar, meldt de Fundatie.

Het vorige record was van 2013 met in totaal 226.000 bezoekers. Met de 208.000 bezoekers in Zwolle werd het succesvolle openingsjaar (175.160 in 2013) zelfs overstegen. Het geprononceerde en gevarieerde tentoonstellingsprogramma zorgde volgens de Fundatie voor het topjaar. 2014 begon in Zwolle met ?Marino Marini-Schilder, tekenaar, beeldhouwer' en ?Tropisch Koninkrijk'. In de zomer toonde het museum ?Meer macht' , Felix Nussbaum en Russische constructivisten en vanaf september ?Van Gogh tot Cremer-Nederlandse kunstenaars in Parijs', Sluijters' Grote Oorlog en ?Lotta Blokker-The Hour of the Wolf'. Voor 2015 staan op het programma: ?Closer-Het megarealisme van Tjalf Sparnaay', ?In Search of Meaning-Mensbeelden in globaal perspectief' beiden vanaf 18 januari,  de grote Jan Cremer overzichtstentoonstelling ?CREMER IN VERF, 1954-2014' vanaf 19 april , ?Gevaar en schoonheid-William Turner en de traditie van het sublieme' (im samenwerking met Rijksmuseum Twenthe) en tentoonstellingen met fotografisch werk van Barbara Klemm en Ellen Auerbach, allen open in september.

Nijenhuis
Kasteel het Nijenhuis en beeldentuin kenden met 53.500 bezoekers volgens de Fundatie een goed jaar. Het bezoekersaantal steeg licht in vergelijking met 2013 (51.234). Bijzondere geliefd in 2014 waren: de beeldentuin, het overzicht van schilderijen, tekeningen en aquarellen van Jan Voerman, ?Europe Me' van David Bade en een overzicht van het naoorlogse werk van Paul Citroen, nu nog te zien. Voor volgend jaar staat een reeks tentoonstellingen op stapel, waaronder een beeldententoonstelling van Pjotr Müller en Cornelius Rogge (in samenwerking met het Stedelijk Museum Kampen) en een tentoonstelling gewijd aan de fotografie van Jan Cremer, die parallel loopt aan de grote overzichtstentoonstelling in Zwolle.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren