Winterfeest op wijkboerderij Schellerhoeve

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE-ZUID ? Op de Schellerhoeve aan Schellerpark 101 wordt op zondag 21 december van 13.00 tot 16.00 uur een winterfeest gevierd. Bezoekers kunnen een ritje maken met de paardentram en er zijn lekkernijen. Ook kan men cupcakes versieren en marshmallows maken bij de vuurkorf. De wijkwerkplaats verkoopt zelfgemaakte producten van hout, zoals kerstbomen, kerstartikelen, tafels en banken. Verder kunnen bezoekers ten bate van een project  in Oeganda een schaapje vilten van wol. Leerlingen van Landstede Recreatie verkopen zelfgebakken producten ten bate van Stichting ALS.

Om 14.30  uur is er een kooroptreden van een gelegenheidskoor van onder meer koorleden van het overdagkoor van WijZ uit Zwolle-Zuid. Voor het publiek is er ook gelegenheid tot samenzang. Het koor zingt bekend Nederlands- en Engelstalig kerstrepertoire onder leiding van dirigent Wim Koelewijn.

Voor peuter, kind, puber, volwassene en oudere is er een gezellig en creatief festijn XL met nadruk op recycling. Hier kan men papieren engeltjes kleuren en versieren en onder meer hartmandala's kleuren. Het is mogelijk kerstversieringen te maken, zoals hangers en slingers. Ook kunnen er kerstlichtjes worden gedecoreerd. Koelkastmagneetjes beginnen een tweede leven als ster of engel. Kerstkaarten worden gerecycled via oude kaarten en tijdschriften. Wijkbewoners kunnen hun unieke bijdrage leveren aan een wensen-voor-de-wereld-slinger, door te kleuren of te schrijven. Die slinger wordt tentoongesteld in de boerderij. Boven is vrije speelgelegenheid voor kinderen. Ook zijn er wat wellness- en beauty-accenten. Bezoekers kunnen hun nagels laten lakken en een nek- en rugmassage krijgen in een aparte ruimte.

Kerstfiguranten zijn aanwezig, zoals een herder en engelen. Om 13.00 uur kunnen geïnteresseerden de herder meehelpen met het dieren voeren. Vrijwilligers die in het weekend de dieren willen voeren, zijn welkom. Wie handig is met het herstellen van elektrische apparaten, kleding, meubels of hout en wil meehelpen met het op te starten Repaircafe kan zich daar aanmelden of telefonisch bij (038) 465 68 47.

Het winterfeest is georganiseerd door wijkorganisaties en buurtbewoners van Zwolle-Zuid, zoals Travers en RIBW.

 

 

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 22 apr, 12:17
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18