CDA Zwolle serveert ?vernieuwende zorg' in Resto VanHarte

· leestijd 1 minuut Algemeen

Hoe gaan we in Zwolle om met zorg en welzijn in een veranderende wereld? Gelukkig zijn er veel vernieuwende initiatieven voor jong en oud, met en zonder beperking. Om ideeën op te doen of mee te praten, nodigt CDA Zwolle geïnteresseerden uit om woensdagavond 3 december, 20 uur in Resto VanHarte aan te schuiven. Voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u een hapje mee-eten.

Zorg en welzijn wacht vanaf 2015 grote veranderingen door de decentralisatie van het zorgdomein. Het CDA verwacht dat ook veel Zwollenaren daarmee te maken gaan krijgen. ?Daarom zijn we blij met de initiatieven die vanuit het zorgveld zelf zijn ontstaan?, vertelt Miranda Wesselink, voorzitter van de partij. ?Dit zijn mooie voorbeelden van een participatiesamenleving, waar wij aan hechten.?

Drie maal een andere kijk op zorg
Tom van Eijk van Stichting JOW! motiveert hoe hun concept werkt om ouderen tegen betaling gezelschap te bieden met jongeren tussen 16 en 20 jaar. Zwollenaar Wout Oldhoff vertelt hoe de Arnhemse Stichting Vreedenhoff studenten wil inzetten bij ouderenzorg; studenten helpen voor kost en inwoning mee in het verzorgingstehuis. Een laatste initiatief is van Stichting Verleende Krachten van Niels ten Hagen: hoe kun je mensen met een handicap zo zelfredzaam mogelijk laten leven?

Is Zwollenaar gebaat bij nieuwe zorg?
In Resto VanHarte koken en serveren vrijwilligers voor mensen die in een sociaal isolement verkeren. Doelstelling is om mensen met elkaar in contact te brengen ter bevordering van hun participatie. Wesselink: ?Het CDA wil weten hoe deze initiatieven zorgbehoevenden kunnen helpen in een tijd van een terugtredende overheid. Daarom hopen we dat deze avond door zowel zorgverleners als door zorgvragers wordt bezocht. En natuurlijk iedereen die gewoon in het onderwerp geïnteresseerd is.?

CDA Zwolle nodigt u van harte uit voor de ? gratis - bijeenkomst op woensdag 3 december om 20.00 uur in Resto VanHarte in De Terp, Radewijnsstraat 1 in Zwolle. Natuurlijk kunt u vanaf 18.00 uur de kookkunst van het ideële restaurant proeven. Voor ? 10,- per persoon krijgt u een drie-gangendiner geserveerd. Als u van plan bent te komen, geeft u zich dan op via bestuur@cdazwolle.nl.