Pedro Sluiter

Prins PEC, Jurian Meijntjes, kruipt als nieuwe Stadsprins uit het ei

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Jurian Meijntjes (36) gaat in het carnavalsseizoen 2014?2015 Sassendonk voor als Prins PEC de Eerste. Zaterdagavond kroop hij bij de Nieuwe Buitensociëteit uit het ei tijdens het Prinsenbal van carnavalsvereniging de Eileuvers. Een docent in Tilburg bezorgde hem de naam PEC.

Meijntjes studeerde namelijk in Tilburg sporteconomie en communicatie en vanwege zijn Zwolse afkomst noemde de docent hem PEC. Toch is er wel terdege een hechte band met de plaatselijke voetbalclub. Jurian zat er op de voetbalschool en was als pupil ooit ?mascotte van de week'. Het programmaboekje van de wedstrijd van PEC Zwolle tegen FC Wageningen op 23 augustus 1989, waar hij als mascotte in staat, koestert hij nog steeds. Vader Cees Meijntjes was lange tijd elftalbegeleider van het eerste en hij heeft onlangs zijn functie in de Raad van Commissarissen bij PEC Zwolle neergelegd. Broer Diederik Meijntjes is tegenwoordig belast met de wedstrijdorganisatie bij de eredivisionist. Voetbal loopt dus als rode draad door het leven van Meijntjes maar ook van zijn beide adjudanten.

Net als Prins PEC I is adjudant Dick Terwisga (41) van oorsprong afkomstig uit Berkum. Hij staat de nieuwe Stadsprins terzijde als adjudant Rechtsbuiten. Beiden zijn  overigens ook actief in de organisatie van de jaarlijkse Sassendonkse Heerenzitting. Een evenement aan de vooravond van carnaval in de Nieuwe Buitensociëteit. De Prins speelde lange tijd bij voetbalvereniging Berkum, maar met zijn boezemvriend Nardus de Vries (38) voetbalde hij ook vele jaren bij Be Quick 28. Nardus staat het komende carnaval de Prins als adjudant Linksbuiten terzijde.