Christofoor zoekt sponsors voor nieuwe sleepboot

· leestijd 1 minuut Algemeen

BERKUM ? Waterscout vereniging Christofoor zoekt sponsors voor een nieuw te bouwen sleepboot. Onlangs is gebleken dat sleepboot  't Druppie, een boot die al bijna honderd jaar oud is, niet meer veilig is.

Een sleper is nodig om zeilboten die niet meer terug kunnen varen te helpen. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de kinderen die ervan gebruikmaken. De sleepboot wordt verder ook gebruikt om de boten naar watergebieden van Friesland te varen voor het populaire zomerkamp. Volgens de waterscouts zijn er veel handige mensen aangesloten bij de vereniging. Om kosten te besparen, is er daarom besloten zélf een nieuwe boot op te bouwen. Op die manier wordt ook vakmanschap en kennis gedeeld. Maar ook zélf een boot bouwen is volgens hen een dure aangelegenheid. ?De club moet het hebben van contributies, giften en een incidentele subsidie. Het wordt dus tijd om actief op zoek te gaan naar meerdere sympathisanten die een financiële bijdrage willen leveren aan deze unieke klus. Er is al een toezegging van het Hervormd Weeshuis en Univé maar er is nog zeker tienduizend euro nodig. Hulp is dus hard nodig.? Alle giften (ook kleinere bedragen) zijn welkom op rekeningnummer NL54RABO0163387435 ten name van Christofoor Zwolle in Zwolle, onder vermelding van ?gift t.b.v. sleper'. Op de website www.christofoorzeeverkenners.nl staat meer informatie over de vereniging én de sleepboot.

Bij de Berkumse Kolk is het elke zaterdag druk met zeilboten. Kinderen in de leeftijd van 7 tot 20 jaar leren bij Christofoor Zeeverkenners op een ontspannende manier roeien en zeilen. Deze waterscout vereniging, ondersteund door vele vrijwilligers, bestaat al decennia lang en vele jongens en meiden genieten hier van wateractiviteiten.

 

 

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden