Joyce van Vliet van Stichting Empower in de race voor Mooi Mens 2014
Joyce van Vliet van Stichting Empower in de race voor Mooi Mens 2014 brugmedia.nl

Joyce van Vliet van Stichting Empower in de race voor Mooi Mens 2014

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends) DIEZERPOORT - ?Het is een heleboel aandacht, ik word er een beetje druk en verlegen van?, reageert Joyce van Vliet van de Zwolse Stichting Empower als ze woensdag te horen krijgt dat ze bij de laatste tien genomineerden zit van de Mooi Mens Verkiezing 2014.

Het is de achtste keer dat Stichting IZZ de verkiezing uitschrijft met als doel mensen uit de zorg die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt in de schijnwerpers te zetten. Dit jaar zijn 338 mensen voorgedragen, waarvan Van Vliet tot de laatste tien genomineerden behoort. Het is nu aan de vakjury en een publieksjury om te bepalen wie op 8 november in Hilversum de titel in ontvangst mag nemen. Een maand of drie geleden meldde oprichter Wilco Voulon van Stichting Empower Van Vliet aan. Zijn motivatie: 'Stichting Empower richt zich voornamelijk op de minder weerbare kinderen en jongeren met een laag zelfbeeld. Joyce van Vliet heeft zich er binnen de organisatie sterk voor gemaakt dat een psycho fysieke weerbaarheidstraining onderdeel is geworden van de manier waarop kinderen en jongeren worden begeleid. Ze ziet haar eigen pestverleden als een ervaringsproces waar ze nu, met de door haar opgerichte vakgroep binnen de organsiatie, kinderen en jongeren met autisme kan helpen. Ze is zowel voor jongeren, ouderen als collega's een voorbeeld van positiviteit. Ze leert iedereen angsten overwinnen. succes ervaren en daardoor een positiever zelfbeeld ontwikkelen'.

"Ik waardeer zijn initiatief en vind het lief", reageert Van Vliet. "Het is voor mij waardering voor waarin je gelooft en je je jarenlang hebt ingezet. Het is mijn overtuiging dat je je talenten hebt gekregen om te gebruiken en anderen te helpen. Dat heb ik van mijn ouders die voor het Leger des Heils werken. Mijn nominatie zie ik ook als eerbetoon aan  mijn ouders. Mijn werk voor Stichting Empower is mijn roeping. Ik geloof in het positivisme. Daar haal ik mijn kracht uit en dat biedt me nieuwe mogelijkheden."

De keuze om voor Stichting Empower, voorheen Stichting Autisme Sportief, te gaan werken, was voor haar geen bewuste. "Ik zie het als een lotsbestemming. Ik herken veel in deze kinderen. Dat ik in mijn jeugd ben gepest, heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Tevens heb ik in mijn jeugd een schedelbasisfractuur gehad, waardoor ik veel dingen opnieuw heb moeten leren. Al die zaken kan ik als ervaringsdeskundige nu overbrengen op de kinderen."

Wie Joyce van Vliet wil steunen in haar verkiezing tot Mooi Mens 2014 kan op haar stemmen via de website

www.mooimensverkiezing.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 5 uur geleden