Pedro Sluiter Foto

Inloopbijeenkomst over opvang  in de IJsselhallen

Algemeen

ZWOLLE - In de IJsselhallen is dinsdagavond om 19.30 uur een informatiebijeenkomst over de opvang van de vluchtelingen. De gemeente verwacht dat de bijeenkomst tot 21.00 uur duurt.

Omwonenden en belangstellenden krijgen tijdens de bijeenkomst uitleg over de noodzaak en opzet van de opvang. Met hun vragen kunnen de aanwezigen terecht bij een groot aantal deskundigen. Burgemeester Henk Jan Meijer zet tijdens de bijeenkomst uiteen waarom het stadsbestuur het belangrijk vindt gehoor te geven aan de vraag van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) naar acute opvangruimte voor de vluchtelingen uit onder meer Syrië. Vervolgens vertelt het COA hoe de opvang is georganiseerd. Belangstellenden kunnen vervolgens bij diverse stands terecht met hun vragen. Daarnaast is het ter plekke mogelijk aan te geven hoe men kan bijdragen aan een zo prettig mogelijke opvang in en bij de IJsselhallen. De afgelopen dagen is gebleken dat veel mensen zich willen inzetten voor de vluchtelingen.

De noodopvang in de IJsselhallen is tot uiterlijk het einde van dit jaar. De IJsselhallen zijn dinsdag 30 september vanaf 19.00 uur geopend voor omwonenden en belangstellenden.

De centrale inleiding en de informatiemarkt hebben plaats in de Suyderseezaal die te bereiken is via de hoofdingang van het complex aan de Rieteweg 4 in Zwolle.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.