Afbeelding

Feestelijke Tombola voor goede doel in Winkelcentrum Zwolle Zuid

Algemeen

Op donderdag 25 september 2014 organiseren leerlingen van het voorgezet onderwijs JenaXL een tombola in het Winkelcentrum Zwolle-Zuid voor de stichting Day for Change. Day for Change is een organisatie die microkrediet projecten in ontwikkelingslanden mogelijk maakt.

Loten kosten ?1,-- per stuk en u kunt meteen zien of u iets gewonnen heeft!! De prijzen zijn beschikbaar gesteld door winkeliers van winkelcentrum Zwolle-Zuid.

De leerlingen van JenaXL hebben in de eerste periode van het schooljaar gewerkt aan hun eigen ondernemingsplan. Om een startbedrag te verdienen moesten de leerlingen hun plan presenteren aan een jury met leden van de Rabobank en de stichting Day for Change. Met de Klasse!Actie van Day for Change leren de leerlingen ondernemen met een eigen microkrediet. Met dit ?startkapitaal', dat beschikbaar wordt gesteld door Rabobank IJsseldelta, zetten leerlingen eigen bedrijven op waarmee zij echt geld gaan verdienen! Zo maken leerlingen op een speelse manier kennis met ondernemerschap en leveren ze een belangrijke bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking.

Microkrediet is het wereldwijde succesverhaal in de strijd tegen armoede.

Dus kom allemaal op donderdag 25 september naar winkelcentrum Zwolle-Zuid, speel mee en steun hiermee Day for Change.