Afbeelding

Jeugd Holtenbroek zamelt statiegeld in voor Sutu

Algemeen

HOLTENBROEK – Jongeren uit Holtenbroek gaan lege statiegeldflessen inzamelen om geld bijeen te brengen voor een Sutu.

Een Sutu is een interactieve, digitale voetbalmuur die uitnodigt om te bewegen en de voetbaltechniek bevordert. En het is volgens de jongeren heel leuk om tegen de Sutu te spelen. Ze willen dan ook graag een Sutu in park de West-as. Om een bijdrage te leveren in de kosten voor de aanleg ervan, gaan ze in de wijk huis-aan-huis lege statiegeldflessen inzamelen. De gemeente Zwolle en Travers Welzijn ondersteunen het initiatief.

Jongeren gaan binnenkort twee aan twee bij de huizen langs om te vragen of de bewoners ook lege statiegeldflessen hebben. Ze kunnen de jongeren herkennen doordat zij een geplastificeerde flyer bij zich hebben waarop een foto van de Sutu en het logo van Travers Welzijn staan. Wie niet thuis is, kan de lege flessen ook inleveren in het wijkcentrum Holtenbroek aan de Bachlaan 20. De actie duurt tot en met 18 december. Mensen die vragen hebben over de inzameling kunnen bellen met E. Aslan via het telefoonnummer van het wijkcentrum Holtenbroek: (038) 422 49 33 of via e-mail e.aslan@travers.nl.

De gemeente Zwolle en Travers Welzijn ondersteunen het initiatief om sport, spel, bewegen en gezondheid onder jongeren te stimuleren.