Afbeelding

JenaXL wint regiofinale FIRST LEGO League

Algemeen

HOLTENBROEK - Team NXTgen bestaande uit leerlingen van JenaXL uit Zwolle heeft vandaag de eerste plek weten te bemachtigen tijdens de regiofinale van de FIRST LEGO League. De regiofinale vond plaats bij het Deltion College in Zwolle. Het team heeft zich samen met nog twee teams gekwalificeerd voor de Beneluxfinale. 

Ruim achthonderd basis- en voortgezet onderwijs leerlingen werden uitgedaagd en gestimuleerd om de maatschappelijke rol van techniek te onderzoeken aan de hand van opdrachten met lego. De leerlingen moesten o.a. oplossingen bedenken voor problemen rondom vaste stoffen en afval. De gemeente Zwolle krijgt een boekwerk met alle oplossingen aangeboden.

Bij Deltion gingen 32 wedstrijdteams van het basis- en voortgezet onderwijsscholen uit Zwolle, Ermelo, Raalte, Nunspeet, Hardenberg, Wijhe, Kampen en Urk de strijd aan. De teams werden op vier onderdelen beoordeeld: een presentatie over het thema Trash Trek, een missie met legorobots in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork.
Door het hele land vinden regiofinales plaats. De eerste, tweede en derde prijswinnaars van de grotere regiofinales mogen 30 januari meedoen aan de Beneluxfinale in Venlo. In Zwolle wist team CelePark de tweede prijs te bemachtigen en het Worldteam de derde prijs.

De FIRST LEGO League is mede georganiseerd door ruim 130 studenten van de mbo-opleidingen Luchtvaarttechniek, Mechatronica, Bakkerij & Patisserie, Facilitair Leidinggevende, Onderwijsassistent, Artiest, Mediavormgeving, Podiumtechniek & Audiovisueel, Hotelmanagement en Motorvoertuigentechniek.