Afbeelding
Frank van Hienen

Regio Zwolle herstelt zich van zeperd en wint eerste duel van 2016

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - De speelsters van Regio Zwolle Volleybal zijn in de eerste wedstrijd van 2016 doordrongen van het feit dat het niet zo kan gaan als in de laatste wedstrijd van 2015. Met een 3-1 overwinning op Talentteam Papendal/Arnhem spoelen de volleybalsters de bittere nasmaak van de zeperd tegen Oskam Taurus weg.

Regio Zwolle Volleybal legt zaterdag in het Landstede Sportcentrum weer de broodnodige energie en wil om te winnen aan de dag. Juist op die mentale facetten liet de ploeg het op 19 december afweten. Door de 3-0 nederlaag tegen een concurrent in de strijd om de play-offs sloot Regio Zwolle de eerste seizoenshelft af in mineur. En daar was trainster Henriëtte ter Steege behoorlijk pissig over. “Als de tegenstander beter is, heb ik er vrede mee. Maar als de tegenstander meer wil heeft om te winnen, dan kan ik dat niet accepteren. Kijk, wij hebben geen sterren in onze ploeg. We moeten het van het collectief hebben. We moeten met elkaar een oplossing vinden en dat deden we niet. We hebben elkaar daar in de steek gelaten. Daar had ik veel moeite mee.” Door Kerst en Oud en Nieuw duurde het even voordat Regio Zwolle zich kon revancheren. “Dat was extra vervelend. Maar je zag in de afgelopen weken het niveau al wel omhoog gaan in de training.”

Met name de servicedruk is tegen Papendal weer in orde. “Dat maakt veel verschil. Helemaal in het vrouwenvolleybal”, weet Anouk van Wijk, die als diagonaal weer de nodige punten bij elkaar slaat. Met verder Eveline Stevens, Laura Schrijver en Carlijn Oosterlaken als belangrijke schakels boekt Zwolle uiteindelijke een ruime overwinning op het talententeam: 25-23, 25-20, 20-25, 25-14. De gedrevenheid spat ervan af; high fives, schouder- en billenklopjes en oppeppende liedjes (veelal iets met ‘Zwolluh’erin) zijn niet van de lucht.

Ter Steege: “Gezien de domper tegen Taurus, waardoor we het onszelf moeilijk hebben gemaakt, ben ik heel blij met deze 3-1, Het was een beetje hotseknots-volleybal, maar dat maakt niet uit. We moesten gewoon winnen.” Door de overwinning is Zwolle het talententeam, waarvan het eerder nog met 3-0 verloor, gepasseerd. TT Papendal heeft echter nog wel drie wedstrijden minder gespeeld. Zwolle voert nu de middenmoot aan. TT Papendal, Eurosped-TVT en Oskam Taurus volgen. Donitas, de volgende tegenstander van Zwolle, en Peelpush bungelen aan de staart.