Afbeelding
Eigen foto

Oud-Zwollenaar Jelle Kuiper schrijft voor Buurman & Buurman

Algemeen

ZWOLLE - Schrijver en theaterproducent Jelle Kuiper gaat tien afleveringen schrijven voor de Tsjechische animatieserie Buurman & Buurman. De afleveringen worden in Tsjechië gemaakt en internationaal uitgezonden.

Kuiper legt momenteel de laatste hand aan de theatervoorstelling ‘Buurman & Buurman worden beroemd’. Deze muzikale voorstelling is vanaf 16 januari in de theaters te zien en gaat op 31 januari in première in Theater De Spiegel in Zwolle, de thuisstad van Kuiper. Eerder schreef en produceerde hij al de succesvolle voorstellingen ‘Buurman & Buurman gaan verhuizen’ (2010) en ‘Buurman & Buurman beginnen voor zichzelf’ (2013).

Het script van de theatervoorstellingen moet altijd ter goedkeuring naar de makers van Buurman en Buurman in Tsjechië. Omdat ze voor de derde keer zeer enthousiast over het script zijn, hebben ze Kuiper gevraagd mee te schrijven aan een nieuwe Buurman en Buurman-reeks. De verwachting is dat deze in de loop van 2017 op tv te zien zal zijn.

Kuiper: “Als kind was ik al fan van Buurman en Buurman. Om mijn jeugdhelden voor de derde keer naar de Nederlandse theaters te brengen, is uniek. Maar dat ik nu ook nieuwe tv-afleveringen mag schrijven, vind ik wel héél bijzonder.”

De poppenanimatieserie ‘Buurman & Buurman’ is in 1976 in Tsjechië ontstaan als ’Pat & Mat’ en van de serie zijn meer dan tachtig afleveringen gemaakt. De VPRO zendt sinds 1986 de Nederlandse versie uit, waarbij Kees Prins en Simon van Leeuwen de poppen van stemmen voorzien.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32