Theeschenkerij Oldeniel zoekt vrijwilligers

Algemeen

ZWOLLE/HATTEM - Theeschenkerij Oldeniel zoekt vrijwilligers om het team te versterken. De theeschenkerij ligt direct aan de IJssel naast het voetveer Zwolle-Hattem.

Aan de Hattemse kant schenken de vrijwilligers op zondagen van mei tot en met oktober thee en koffie. De laatste zondag van de maand zijn er culturele optredens. Hiervoor beschikt de theeschenkerij over twee keten: een keuken en een schuur. In het voorjaar worden die uit de stalling gehaald en geplaatst en in het najaar gaan ze weer terug. Gezocht worden mensen die twee keer per jaar willen helpen bij het vervoer en het plaatsen en vooral iemand die de actie wil coördineren. De vrijwilligers willen ook graag wat hulp bij het onderhoud van de keten en voor wat technische zaken.

Verder worden theeschenkers gevraagd: mensen die eens in de maand op een zondagochtend of zondagmiddag samen met één of meer andere theeschenkers de theeschenkerij draaien. Oldeniel werkt geheel stekkerloos: er wordt heet water gekookt op gas en de koffie wordt nog ambachtelijk opgegoten. Nieuwe theeschenkers worden ingewerkt door ervaren krachten. Ze werken elke dienst met andere collega-schenkers. Het huidige team bestaat uit mannen en vrouwen van 35 tot 70 jaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Margreeth de Haas, (038) 421 24 60, 06-282 11 465 of via theeschenkerij@oldeniel.nl. Kijk voor meer informatie op de website www.oldeniel.nl.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02