Afbeelding

Zwolle heeft eigen ‘Passion’ op Goede Vrijdag in de Oosterkerk

Algemeen

DIEZERPOORT - Zwolle heeft z’n eigen Passion op Goede Vrijdag, 25 maart, in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel.

Zanggroep Koorbizniz Oosterwind heeft zeven populaire liederen uitgezocht en aangevuld met teksten en op die manier het lijdensverhaal vormgegeven. Iedereen is welkom om 19.30 uur voor deze viering. De toegang is gratis. Koorbizniz Oosterwind is geïnspireerd door de jaarlijkse Passion op televisie.

Popmuziek

Ook in de Oosterkerk wordt een verbinding gemaakt tussen het lijdensverhaal van Jezus en Nederlandstalige popmuziek. Door het gebruik van hedendaagse liederen brengt de zanggroep het lijdensverhaal dichtbij de actualiteit. Leden van de zanggroep hebben songs uitgezocht die qua tekst goed aansluiten bij het lijdensverhaal. Zo maken zij een verbinding met het heden.

Lijdensverhaal

Tijdens de uitvoering worden delen uit het lijdensverhaal voorgelezen. Deze evangelielezingen worden afgewisseld met hedendaagse teksten, geschreven door dominee Andries den Besten. In september is een aantal enthousiaste zangers en zangeressen begonnen met het meerstemmig instuderen van de liederen. Het koor wordt begeleid door diverse muzikanten. De muzikale leiding is in handen van Geeske Koopman-Ridderbos.

Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18
Afbeelding
Typhoon bij Plato tijdens Recordstoreday Algemeen 22 apr, 08:16