Bigband en strijkkwartet verzorgen dubbeloptreden in Spoolde
Bigband en strijkkwartet verzorgen dubbeloptreden in Spoolde brugmedia.nl

Bigband en strijkkwartet verzorgen dubbeloptreden in Spoolde

Algemeen

SPOOLDE - Bigband JointVenture en strijkkwartet LateTwentieStrings spelen op zaterdag 26 maart om 14.30 uur in buurthuis Ebenhaezer in Spoolde.


Op het programma staan swing, funk, latinjazz stukken uit de Amerikaanse bigband periode (JointVenture) . Het repertoire van LateTwentieStrings bestaat uit lichte stukken uit de twintiger en dertiger jaren, gearrangeerd voor striijkkwartet. JointVenture en LateTwentieStrings spelen verder gezamenlijk een aantal jazzstandards, speciaal voor dit optreden gearrangeerd door Herman Nijkamp, muzikaal leider van JoinVenture.

De entree is vrij, de toegangsprijs bepalen de bezoekers zelf in de loop van het optreden, aan de hand van hun waardering.

JointVenture is een bigband die zich oorspronkelijk toelegde op jazzrepertoire uit de tijd van de amerikaanse bigbands en later ook op arrangementen uit het jazzrock-,fusion-, en poprepertoire.. Strijkkwartet LateTwentieStrings bestaat uit musici met een klassieke achtergrond die in deze formatie arrangementen van composities vertolken van onder meer George Gershwin,

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen gisteren