Afbeelding

Motorrijders herbeleven jaren zeventig met treffen in Stedelijk Museum Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Stichting Beeldruimte heeft, in samenwerking met het Stedelijk Museum Zwolle, voor zondag 27 maart een Paastreffen voor motorrijders georganiseerd.


Dit paastreffen is een ‘re-enactment’ van één van de activiteiten die in de jaren zeventig door kunstenaars uit de Emmanuelshuizen werd georganiseerd en is onderdeel van de tentoonstelling ‘Emmanuelshuizen, een Gouden Broedplaats’. In de jaren zeventig werden ‘ludieke’ tentoonstellingen en performances bedacht om kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek.


De tentoonstelling Big V Twins in Het Langhuis, in samenwerking met de gelijknamige Zwolse motorclub, speelde in op het traditionele Paasei-treffen, waarbij motorrijders uit heel Europa naar Zwolle kwamen. De Harley Davidson Club stelde motoren ter beschikking en er was onder meer een modeshow van unieke motorpakken te zien. Het evenement werd toen opgeluisterd door Bennie Jolink, oud-AKI student, die met Normaal Oerend Hard kwam zingen.

Big Twins viert dit jaar hun veertigjarig bestaan. (Oud)leden worden in het museum uitgenodigd voor een brunch en krijgen vervolgens een rondleiding door de tentoonstelling Emmanuelshuizen, een gouden broedplaats, waarmee de Emmanuelshuizen haar vijftigjarig jubileum viert als ateliergebouw. De leden van weleer zijn dus aanwezig in het museum. Om deze Paasactie extra luister bij te zetten, krijgen alle bezoekers die op Eerste Paasdag hun motorrijbewijs kunnen tonen, 50 procent korting op de entree.


De tentoonstelling ‘Emmanuelshuizen, een gouden broedplaats’ brengt de successen, samenwerkingsverbanden en opmerkelijke projecten van de kunstenaars van de Emmanuelshuizen voor het voetlicht. Het project is een samenwerking tussen Stedelijk Museum Zwolle, Historisch Centrum Overijssel, Het Langhuis, Stichting Beeldruimte en Stichting Ateliers Zwolle. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Gemeente Zwolle, Stichting Ateliers Zwolle, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Stichting Emmanuelshuizen, Stichting tot Algemeen Nut Zwolle, Rabobank IJsseldelta en Stichting Hervormd Weeshuis Zwolle.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden