65-Jarig Huwelijk echtpaar Kamphuis.
65-Jarig Huwelijk echtpaar Kamphuis. Pedro Sluiter

Echtpaar Kamphuis-Dijkslag viert briljanten huwelijksfeest

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Joop Kamphuis en Corrie Dijkslag waren zondag 65-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bezocht het echtpaar om het te feliciteren met hun briljanten huwelijksfeest.

Johannes Antonius Kamphuis werd geboren op 25 februari 1927 en Cornelia Dijkslag op 7 november 1930. Op 17 april 1951 is het echtpaar getrouwd in Zwolle. De echtelieden hebben drie kinderen (twee zonen en een dochter). Hun oudste zoon Henk woont in gezinsvervangend tehuis De Boeier in Zwolle. De andere twee kinderen wonen in het westen, evenals hun twee kleindochters en hun kleinzoon.

Camping

Kamphuis had een eigen stratenmakerbedrijf. Hiermee heeft hij heel lang zijn brood verdiend. In het begin werkte hij veel voor de gemeente Zwolle. Later werkte hij uitsluitend nog voor Shell en deed toen het straatwerk op benzinestations. Zijn echtgenote deed toen al de administratie van dat bedrijf; later deed ze dit ook voor hun camping. Voor het straatmakerbedrijf hadden ze twintig personeelsleden in dienst. Daarna runden beiden gezamenlijk gedurende ongeveer twintig jaar een camping in het Drentse Diever.

Gezondheid

In het begin van de jaren tachtig verkocht het paar het bedrijf en keerde het, samen met zoon Henk, terug naar Zwolle naar het huis aan de Oude Almeloseweg. Na ruim veertig jaar ging het paar naar de huidige woning aan de Kuyerhuislaan. De lichamelijke gezondheid van Joop Kamphuis is redelijk. Hij is geestelijk goed, maar wel slechthorend. Corrie Kamphuis verblijft sinds drie jaar in Zorghuis Anna Heerkens vanwege de ziekte van Alzheimer. Zij geniet nog wel van aandacht en bezoek van vertrouwde gezichten maar kan helaas niet meer adequaat reageren.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 5 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden