Afbeelding
Eigen foto

SVI opent beweegpark in Zwolle-Zuid

Algemeen

ZWOLLE-ZUID - Op sportpark De Siggels in Zwolle-Zuid wordt de laatste hand gelegd aan het beweegpark. De feestelijke opening staat gepland voor zaterdag 4 juni om 13.00 uur, maar het park is sinds april al in gebruik voor sport en bewegen.

Het beweegpark aan de IJsselcentraleweg bestaat uit een kidscourt (kunstgras sportveld) en een beweegtuin met eenvoudig te gebruiken fitnessapparaten. Met maatschappelijke partners wordt er sporten onder begeleiding aangeboden, maar het is ook mogelijk om er zelf lekker te trainen. Deze voorzieningen zijn vrij toegankelijk voor wijkbewoners in alle leeftijden. Voor de jeugd zijn er wedstrijden in de PEC Zwolle Streetleague en overige wijkbewoners kunnen alvast kennismaken met de fitnesstoestellen.

Voetbalvereniging SVI heeft beweegpark De Siggels opgezet en ondergebracht in de Stichting MVO De Siggels. Met deze stichting wil de voetbalvereniging verder invulling geven aan haar maatschappelijke rol in Zwolle-Zuid. De stichting faciliteert activiteiten gericht op beweging, opleiding, verbinding en participatie voor wijkbewoners en/of speciale doelgroepen.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden